La Penya, que guanyava 58-71 al final del tercer quart, encaixa un parcial de 36-9 a l’últim quart per acabar perdent 94 a 80. Els verd-i-negres, sense factor pista als vuitens de final

Difícil d’explicar. Quan el Club Joventut Badalona tenia el partit completament controlat, s’ha apagat i s’ha quedat sense energia, sense encert i amb unes sensacions molt dolentes. Els verd-i-negres han passat del 50 a 65 a mitjans del tercer quart, al 94 a 80 final. Un parcial demolidor de 44 a 15 ha costat el partit a un Joventut que es queda sense factor pista als vuitens de l’Eurocup. I una prova més de com tot ha estat inexplicable és l'11 de 24 en tirs lliures.

Amb un ritme anotador molt elevat, l’inici del partit ha estat marcat per l’intercanvi de cistelles on Evans, a la Penya, i Clavell, al Prometey, han liderat els atacs dels seus equips, 17-15. Els ucraïnesos han arribat a tenir sis punts de marge, 21-15, però la irrupció de Pau Ribas, amb 6 punts, ha permès el Joventut empatar el duel al final del quart, 27-27.

Una cistella de Tomic ha posat la Penya per davant, 27-29, però de nou el Prometey ha recuperat el control del duel, 39-32. Els de Carles Duran han reaccionat, i amb un gran Michael Ruzic en atac (3 triples a la primera part), sumat a l’esforç físic de Tyler Cook, han capgirat el marcador, 47-49. La diferència pels verd-i-negres han anat augmentant, i al descans, 47-53, amb un Joventut que portava 9 de 14 en triples.

El Joventut ha sortit molt concentrat a la segona part, intens en defensa i amb molt encert en atac. Amb Feliz a la direcció, els verd-i-negres han anat augmentant el seu marge, arribant als 15 després d’un triple de Vives, que tornava a l’equip, 50-65. Els ucraïnesos han reduït diferències, 58-67, però malgrat els errors des del tir lliure, la Penya ha entrat al quart final clarament per davant, 58-71.

I quan la Penya tenia el partit completament controlat, 64-76, els verd-i-negres han col·lapsat. Més de cinc minuts sense anotar i rebent un parcial de 20-0 ha fet que el Prometey es posessin clarament per davant, 84-76. La desfeta ha continuat fins al 94-80 final, que deixa el Joventut sense factor pista als vuitens.