Una Penya amb poc encert en el triple i amb moltes pilotes perdudes perd a França contra el Boulogne Metropolitans 92 (86-78)

El Club Joventut Badalona no ha pogut certificar el liderat del grup A després de perdre a la pista del Boulogne Metropolitans 92 per 86 a 78. La Penya, amb moltes baixes (Tomic, Bassas i Feliz), ha lluitat fins al final però el poc encert en el triple (6/23, 26%) i les pilotes perdudes (17), han condemnat l’equip a la derrota. Tot i perdre, el Joventut segueix líder del grup i si dimarts vinent guanya a l’Slask Wroclaw a l’Olímpic, serà primer.

Simon Birgander ha inaugurat el marcador i la Penya s’ha situat amb un +4 d’inici, 2-6, però els francesos s’han refet i amb un parcial de 12-0 han obligat a Carles Duran a aturar el partit per canviar la dinàmica (14-6, min.7).  L’entrada de Derek Willis li ha donat un plus d’energia a l’equip verd-i-negre, i entre el nord-americà i Brodziansky han aconseguit reduir el desavantatge a 5 punts al final del primer quart, 20-15.

La màxima desfavorable pel Joventut ha estat de 9 punts, 24-15, abans que dos triples de Pau Ribas i Guillem Vives situessin a la Penya a només 3, 26-23, a 7 minuts pel descans. Els locals han tornat a estirar el seu avantatge amb un McRae pletòric, 32-25, però la parella Ribas – Birgander ha mantingut a la Penya a poca distància, 34-29. Un triple de Ribas ha posat el Joventut a 3 punts, 35-32, però de nou els locals han accelerat el ritme de joc i han marxat al marcador, 40-32. Al descans, un parcial d’1-8 culminat per una esmaixada de Birgander ha permès a la Penya marxar només a un punt, 41-40.

La feina de Vives i Birgander, els dos jugadors més destacats de la Penya a l’inici del quart, han permès que els verd-i-negres capgiressin el duel, 46-47, però un nou parcial francès ha tornat a deixar al Joventut per darrere, 60-53. Les pilotes perdudes han estat un handicap en alguns moments, però l’equip ha seguit en partit i al final del tercer acte, només perdia de 6 punts, 65-59.

Al darrer període, el Boulogne Metropolitans ha gestionat millor el ritme del partit i ha dominat el duel fins el final. A 6 minuts per acabar la diferència era de 10 punts, 72-62, i tot i que un triple de Willis ha apropat la Penya, 74-69,  els verd-i-negres no han tingut opcions de guanyar. Amb el 86-78 final, el Joventut suma una nova derrota i no ha pogut certificar el liderat del grup A, tot i que segueix depenent d’ell mateix. Si els de Carles Duran guanyen el proper dimarts a l’Slask Wroclaw, seran primers de grup i seguiran optant a ser el millor equip de la fase regular de la competició.