La “final” de Nanterre, verd-i-negra (88-95)

El Club Joventut Badalona ha aconseguit una de les victòries més meritòries de la temporada a la pista del Nanterre 92 (88-95), en un enfrontament a vida o mort on tots dos es jugaven el passi al TOP8 de la 7DAYS EuroCup. Els verd-i-negres, que s’enfrontaran a la Virtus de Bolònia a quarts de final, han fet un partit molt seriós i han donat un cop de puny sobre la taula el dia D.

El Nanterre 92 ha portat, des del salt inicial, la iniciativa en el marcador durant un primer període, que per part verd-i-negra ha tingut un clar protagonista: Ante Tomic, que ha anotat 14 punts i ha carregat el pes ofensiu de l’equip. El croat ha tingut un soci de luxe, Vladimir Brodziasky, que ha encistellat 7 punts. Entre tots dos, han sumat 21 dels 26 punts de la Penya en el quart inicial (29-26). Ferran Bassas, amb 3 assistències, també ha destacat com a creador de joc.

Neno Dimitrijevic ha agafat el relleu de Tomic en el segon període, i amb 8 punts, ha estat molt important per revertir el momentum del xoc, que ha deixat de ser francès. Primer, Pau Ribas ha posat les taules (31-31) amb un triplàs sobre la botzina; minuts després, Bassas també encistellava de tres per marxar de 6 (41-47) i capgirar totalment el partit. Al descans, 45-47 pels badalonins, amb una millora molt considerable en defensa.

La Penya ha marcat les diferències en el tercer quart, gràcies a una gran defensa i a una gran circulació de pilota que li ha permès trobar tirs oberts i transformar-los. Les coses ja han començat bé amb un triple de Bassas i un 2+1 de López-Arostegui (47-53), per obrir escletxa. Amb un triple del de Getxo i un altre d’Albert Ventura, la diferència ha crescut fins a 14 (47-61). Els locals, però, han retallat per acabar el període (59-70), malgrat els punts de Dimitrijevic, Morgan o els bons minuts de Simon Birgander.

El canadenc i el macedoni han començat el darrer quart amb encert en atac, però el Nanterre, molt en forma físicament, ha fet l’últim esforç per remuntar i s’ha acostat (74-79). Llavors, ha aparegut López-Arostegui per clavar un triplàs que ha sentenciat el duel (74-82). A partir d’aquí, els locals han intentat guanyar portant el partit a la línia de tirs lliures, però Ribas, molt seriós durant el matx, no ha fallat cap intent des de la personal (11/11) i la Penya ha assegurat el triomf.

Pau Ribas, home més valorat del partit (27), gràcies als seus 16 punts, 6 assistències, 4 rebots. L’han seguit Ante Tomic, Neno Dimitrijevic i Xabi López-Arostegui, tots tres amb 17 de valoració.