Perfecte 5/5 a l'Olímpic a l'EuroCup (90-73)

El Club Joventut Badalona ha derrotat l’UNICS Kazan (90-73) a la novena jornada de la fase de grups de la 7DAYS EuroCup i s'ha classificat pel TOP16. A més, els de Carles Duran han tancat la fase amb un perfecte 5/5 a l'Olímpic.

El Joventut, sabedor de la importància del partit, ha sortit al parquet amb molta força i ha realitzat un bon primer quart en atac i en defensa (25-17). Klemen Prepelic i Alen Omic han estat els màxims anotadors del període inicial, amb 6 punts per cap, però també ha fet una bona aportació de cara a cistella, Kerem Kanter (5).

La història del següent quart ha estat diferent, i els russos, després de cinc minuts de joc, s’han posat per davant (30-34), amb una Penya que no acabava de trobar el seu ritme de joc. A partir d’aquí, els verd-i-negres han reaccionat a base de triples - 2 de Xabi López-Arostegui i 1 de Nikos Zisis -, i s’han tornat a posar per davant (43-39). Tot i això, un parcial de 0-8 dels visitants (43-47), els ha permès anar als vestidors manant en el marcador (44-47).

A la segona part, els badalonins, amb una gran defensa, un triple de Prepelic, cinc punts de Luke Harangody i  una cistella d’Omic, han traçat un parcial de 10-0 que ha capgirat el marcador (57-51). La Penya estava en ratxa i li entrava tot, i amb un triple d’Albert Ventura, els punts de Conor Morgan i un alley oop espectacular entre Neno Dimitrijevic i Perrin Buford, s’ha obert una escletxa (68-58).

Els verd-i-negres han aprofitat el seu moment d’eufòria per acabar de matar el partit en els primers minuts del darrer quart. Els de Carles Duran mantenien la intensitat defensiva i la diferència ha augmentat fins a 17 (77-60), especialment a causa d’un triple de Morgan i l’aportació de cara a cistella de Kanter. La Penya no ha patit gens per mantenir el resultat i ha acabat confirmant la victòria i la classificació pel TOP16 (90-73).

Fins a 6 jugadors del Joventut han finalitzat amb dobles dígits de valoració: Omic (18), Zisis (15), Prepelic (14), López-Arostegui (13), Harangody (11) i Kanter (11).