La Penya guanya a la pista del Besiktas (81-85) i suma un triomf fonamental a l’Eurocup

El Club Joventut Badalona ha aconseguit una victòria clau pel destí final de l’Eurocup. Malgrat ser la jornada 10, els verd-i-negres necessitaven el triomf per no veure perillar els llocs d’accés als playoffs. I ho han fet, aconseguint a més l’average després de guanyar 81-85 a Turquia. Andrés Feliz, amb 21 punts, ha estat el màxim anotador, en un duel on ha destacat també Pep Busquets.

El Joventut ha sortit bé al partit amb protagonisme ofensiu per a Pep Busquets, autor de 7 dels primers 9 punts de la Penya, 8-9. El ritme anotador al començament ha estat molt baix, i al final del primer període, el marcador era de 14-15 favorable a la Penya.

Els turcs han tingut més encert en atac a l’inici del segon acte, agafant una petita diferència, 24-20. Els de Carles Duran no han trigat a reaccionar, i amb dos tirs lliures d’Andrews han recuperat el control, 27-28. El parcial verd-i-negre ha continuat creixent, 27-34, però al descans el resultat s’ha escurçat lleugerament, 33-37.

La segona part ha començat amb Mathews castigant la defensa del Joventut, però Feliz s’ha posat l’equip a l’esquena, i amb 10 punts, ha permès que la Penya continués per davant, 48-49. Els verd-i-negres, amb una millora notable en defensa, han augmentat la diferència al final del període, 55-62.

L’avantatge del Joventut ha anat en augment, i un triple de Chery a 8 minuts pel final, ha situat el 57-68, obligant els turcs a demanar temps mort. A quatre minuts per acabar, la Penya continuava per davant (67-75), però els turcs han reaccionat, 75-77. S’ha arribat al tram decisiu amb tot per decidir, 78-81, i el Besiktas ha fallat el triple per empatar. Ribas, des de la personal, ha donat tranquil·litat a la Penya a 20 segons per acabar, 78-83, però Needham ha reduït de nou el marge, 81-83, a 8 segons pel final. Ribas, de nou, a 7 segons ha posat el 81-85 final.