Una cistella del base dominicà a 3 dècimes del final permet al Joventut guanyar a la pròrroga a la pista del Cedevita Olimpija Ljubljana (87-88)

Amb una cistella d’Andrés Feliz a 3 dècimes per acabar, el Club Joventut Badalona ha aconseguit la primera victòria a l’Eurocup després de guanyar a la pròrroga per 87 a 88 en un partit amb un final d’infart.

Els de Carles Duran han arrencat amb un 0-7 de sortida, però els locals han reaccionat ràpidament igualant el partit, 11-12. Amb l’entrada d’Onuaku la Penya ha estirat de nou el marge, 15-20, i al final del període, 18-20 pels badalonins.

Un desastrós segon quart del Joventut ha fet que el Cedevita arribés a disposar d’onze punts de marge, 34-23. Erràtics en el tir i amb moltes pilotes perdudes, els jugadors de la Penya s’han vist superats pels eslovens, arribant al descans amb un marcador de 43 a 32.

Res ha tingut a veure la imatge de la Penya al tercer període, on a base d’una millora defensiva notable i un gran Thomas en atac, a poc a poc ha anat reduint el desavantatge fins al 53-51 al final del quart.

Amb Feliz i Brodziansky jugant a un nivell molt alt, el Joventut ha arribat a tenir set punts de marge, 63-70, però els eslovens han aconseguit empatar el partit amb un triple de Blazic a menys de dos minuts pel final, 72-72. La Penya ha entrat als instants final per davant, 73-76, però un triple de Blazic ha empatat el partit a 76 i Feliz no ha pogut anotar el tir final.

A la pròrroga, Tomic ha fet un pas endavant i ha liderat un Joventut que semblava que tenia el partit controlat. A 9 segons pel final, i amb 85-86, Feliz ha fallat dos tirs lliures, però Tomic ha agafat el rebot. El croat ha fallat també dos tirs, i Cobbs a 2.3 segons pel final ha posat per davant als eslovens, 87-86. I quan pitjor pinta tenia el partit, ha aparegut la figura de Feliz, qui amb un tir de dos ha donat el triomf a la Penya per 87 a 88.

Deshaun Thomas, amb 23 punts, ha estat el màxim anotador en un dia on, de nou, Feliz ha estat el líder de la reacció verd-i-negra. Més enllà del tir guanyador, el base dominicà ha anotat 12 punts i ha repartit 5 assistències.