Gran segona part de la Penya per superar el Celta Zorka Recalvi a la pròrroga (86-80). Les verd-i-negres tanquen la primera volta a només un triomf del líder

La Penya ha arrencat bé el partit i amb els punts de Dominique Toussaint ha liderat els primers instants del duel (9-8), però l’encert des del triple de les gallegues ha fet que agafessin deu punts de marge, 13-23. Un parcial final de les verd-i-negres ha permès el Joventut retallar diferències al final del primer període, 18-23.

Amb Alba Orois a la direcció, el Joventut ha empatat el duel a 23, abans d’encaixar un parcial de 0-14 (23-37). I com de parcials ha anat la primera part, la Penya s’ha apropat amb Mestres liderant l’atac, 29-37. La punteria des del triple del Celta ha marcat la diferència i les visitants han arribat a tenir 13 punts d’avantatge, 31-44, però la Penya ha aconseguit reduir lleugerament les diferències al descans, 35-44.

La intensitat defensiva de la Penya ha marcat l’inici del tercer acte, on les de Jordi Vizcaino ha pujat el nivell i han anat reduint a poc a poc el seu desavantatge, 47-53. Sense estar del tot encertades en atac, les verd-i-negres han fet un gran esforç per retallar diferències i entrar a l’últim quart amb totes les opcions, 54-57.

Set punts de Toussaint per començar el quart ha situat a només un punt la Penya, 61-62, a menys de 6 minuts per acabar, una cistella de Johnson ha culminat la remuntada local, 65-64. L’intercanvi de cops ha estat constant fins al final (70-73, min.38), i a l’últim minut s’ha entrat amb el 72-75 favorable a les visitants. Davydova, que ha fet un gran últim quart, ha situat la Penya a només un punt, 74-75, abans que el Celta perdés la pilota a 18 segons pel final. El Joventut ha tingut pilota per guanyar, però els àrbitres han xiulat falta en atac de Toussaint. El Celta ha anotat els dos tirs lliures, 74-77, i Gala Mestres ha enviat el partit a la pròrroga amb un triplàs a 3s per acabar, 77-77.

La pròrroga ha servit perquè Marina Aviñoa dominés el partit al seu gust. La base ha anotat 6 dels seus 10 punts al temps extra, i ha estat peça clau per segellar el triomf de la Penya, 86-80. Amb la victòria, el Joventut tanca la primera volta amb 12 victòries en 15 jornades i acabarà el 2022 a només un triomf del líder, el BAXI Ferrol.

Gala Mestres, amb 21 punts i 13 rebots, ha estat la jugadora més destacada de la Penya, ben acompanyada per Toussaint, amb 18 punts, i per Marita Davydova, qui ha estat decisiva al tram final del partit, amb 13 punts i 11 rebots.