El Menarini Joventut cau davant el poderós Club Deportivo Ilunion per 22 a 74

El dissabte es va donar el tret de sortida a una temporada històrica per al Menarini Joventut. Després de sis temporades, la secció BSR tornava a la millor lliga de bàsquet en cadira del món. Per inaugurar la competició, els verd-i-negres mesuraven les seves forces contra el CD Ilunion, un rival d’una altra categoria a molts nivells, però contra el que era imprescindible igualar en intensitat i esforç.

Durant els primers instants del partit, es va veure un Joventut BCR tímid, cohibit en part pel gran salt de qualitat que suposa jugar en la màxima categoria del BSR espanyol. Com a contrapunt, a nivell defensiu l’equip va donar el màxim i va forçar els jugadors madrilenys a fer tirs de mitja i llarga distància. La qualitat ofensiva visitant, no obstant, va fer que el parcial acabés 2 a 15.

El Joventut va entrar més decidit al segon parcial i a força de creure, va aconseguir connectar els seus jugadores més importants. Malgrat la millora verd-i-negra, la superioritat visitant era evident i es va arribar al descans amb un marcador de 8 a 36 per al CD Ilunion.

Després de la represa, es va tornar a veure la faceta més defensiva del conjunt de Badalona, intentant protegir-se dels atacs rivals. I si bé és cert que durant diversos minuts del parcial ho va aconseguir, els problemes de faltes a les puntuacions altes van complicar encara més les coses per als verd-i-negres, que van acabar cedint el parcial per 6 a 14 (14-50 al marcador).

Finalment, a l’últim quart es va veure com la intensitat i l’esforç realitzat pels homes de Fabián Castilla durant tot el partit van passar massa factura. Ben posicionats en atac, trobant bones situacions ofensives, els problemes van arribar darrere. I és que els visitants van llençar varies situacions de contraatac, i l’avantatge d’alçada va acabar de noquejar els locals. Amb tot, el partit va acabar amb el resultat de 22 a 74.

Un resultat dur a nivell numèric, però que deixa coses positives per començar a construir el camí de l’equip en aquesta nova i exigent competició. El proper partit per als de Badalona es disputarà aquest dissabte 8 de octubre, a les 16:00 a la pista del Fundación FDI Villa de Leganés. El duel es podrà seguir a través de tupuedestv.com.