El Joventut passa per sobre del Tenerife (81-58) i es classifica per a les semifinals de l’ACB 14 anys després

14 anys després la Penya torna a les semifinals de l’ACB. I ho fa després d’un recital contra el Lenovo Tenerife al tercer i definitiu partit de la sèrie (81-58). Els de Carles Duran han donat una exhibició i han passat per sobre del rival en tot moment. La comunió amb una grada que ha estat de 10 ha resultat clau perquè el Joventut fos molt superior al Tenerife i certifiqués que ja és un dels quatre millors equips de la Lliga Endesa.

La Penya ha sortit com una moto al partit i als primers minuts ha passat per sobre del Tenerife, obligant els canaris a demanar temps mort (11-2, min.6). Els de Carles Duran han començat molt agressius i ha estat un factor determinant a l’inici del duel. El poc encert en el tir dels dos equips ha fet que al final del primer quart el marcador fos molt baix, 13-5, però amb la Penya dominant clarament.

Al segon quart la intensitat del Joventut ha seguit marcant la diferència i amb 6 punts seguits d’Ante Tomic, la màxima ha arribat als 17 punts, 28-11, a 5 minuts pel descans. El Tenerife ha encadenat un parell de triples, 30-17, però de nou el Joventut ha ampliat l’avantatge amb fins els 17 amb una esmaixada de Joel Parra. L’aler de la Penya ha fet una primera part espectacular amb un doble doble, 10 punts i 10 rebots. Al descans, els verd-i-negres estaven sent molt superiors al Tenerife, 38-22.

Al tercer quart la dinàmica ha continuat sent la mateixa. El Joventut portava el ritme sota la direcció d’Andrés Feliz al començament, i de Guillem Vives en el tram final. Una cistella de Busquets ha posat el +24, 60-36, i al final del quart, era un +20, 60-40.

I al darrer període l’Olímpic ha estat una festa. L’equip i l’afició es mereixien una nit així i la festa ha estat grossa als últims minuts. Parra i Vives han fet embogir una graderia que ha tornat a celebrar la classificació dels seus per a unes semifinals de l’ACB 14 anys després.

Ante Tomic, amb 17 punts i 11 rebots, ha estat el jugador més destacat del partit, en un dia on Parra ha destacat amb 14 punts i 10 rebots, i també ho han fet Feliz i Vives amb 16 punts.

Sense temps per descansar, divendres comencen les semifinals i la Penya jugarà contra el Barça al millor de 5 partits. El primer, divendres al Palau Blaugrana (21h).