La Penya es retroba amb la victòria a la pròrroga superant el Río Breogán (96-87)

El Club Joventut Badalona ha sumat una victòria molt important a la pròrroga contra el Río Breogán per 96 a 87. Amb el triomf, la Penya es retroba amb el triomf i comença un mes de març que serà frenètic amb molt bones sensacions.

El partit ha començat amb un triple de Brandon Paul i seguidament ha estat Joel Parra, qui amb 6 punts seguits castigant Musa, ha donat les primeres diferències a la Penya, 9-5. El Breogán s’ha posat per davant amb 7 punts seguits de Musa, 9-10, però els verd-i-negres han recuperat el control del joc amb Andrés Feliz a la direcció. Al final del primer quart un triple d’Albert Ventura ha posat el Joventut amb un +7 al marcador, 23-16.

La màxima pels de Carles Duran ha arribat amb el 28-20, però els visitants han reaccionat i s’han apropat a 6 minuts pel descans, 31-29. La igualtat era màxima amb intercanvi de cops per part dels dos equips i canvis constants de lideratge. 5 punts seguits de Pau Ribas han permès la Penya dominar de nou el marcador, 41-37, a poc més d’un minut pel descans on s’ha arribat 41-40. Ribas, amb 11 punts, era el màxim anotador verd-i-negre.

El Río Breogán ha sortit millor al tercer acte i s’ha posat per davant, 44-47, però un triple de Derek Willis li ha donat de nou el lideratge a la Penya, 49-47. Un triple de Ribas i una cistella de Paul han estirat el marge fins el +6, 55-49, però 3 triples dels gallecs han fet que es posessin per davant a 2 minuts pel final del període, 55-58. Una cistella de Paul sobre la botzina ha tancat el quart amb el Joventut un punt per sota, 59-60.

Una ràpida transició acabada amb safata de Paul li ha donat la volta al partit i la Penya s’ha posat per davant a 9 minuts pel final, 61-60. El partit era de màxima tensió i la igualtat, total. Un triple de Willis després de 4 punts de Birgander han posat la Penya +7, 73-66, però Breogán ha reaccionat i ha capgirat el duel. Dos tirs lliures de Kalinoski han situat els visitants per davant a 5 segons pel final, 75-76. En aquell moment, un triple de Willis semblava donar la victòria al Joventut, 78-76, però en 3 segons Mahalbasic ha estat capaç d’anotar una cistella per forçar la pròrroga, 78-78.

A la pròrroga, l’encert en el triple de la Penya ha marcat la diferència. Parra, dos de Paul i un de Ribas han estat determinants perquè el Joventut s’emportés una victòria molt treballada per 96 a 87.

Brandon Paul, amb 20 punts, ha estat el màxim anotador del duel. Gran actuació de Pau Ribas, amb 17 punts, i de Derek Willis, amb 15. La competició no s’atura i la Penya jugarà aquest diumenge a la pista del Bilbao Basket a les 17h.