Tot i la derrota (99-84) la Penya serà cap de sèrie a la Copa

El Club Joventut Badalona no ha pogut tancar la primera volta amb un victòria i ha perdut contra el Barça al Palau Blaugrana tot i fer un bon partit (99-84). Els de Carles Duran han competit de tu a tu amb un dels millors equips d’Europa i només al tram final el partit ha acabat per decantar-se de manera clara en favor dels blaugranes.

El partit ha començat amb molt encert per part del Barça des del triple. Fins a 4 n’ha anotat l’equip blaugrana que dominava de 10 punts, 16-6, quan quedaven 3 minuts pel final del primer acte. El desavantatge ha crescut fins els 13 punts, 21-8, i al final dels primers 10 minuts, el Joventut perdia 24-13.

La reacció verd-i-negra no s’ha fet esperar i amb un 2+1 de Brodziansky ja ha retallat el marge des de l’inici. Els de Carles Duran han millorat en defensa, i en atac ha començat a arribar els punts amb més facilitat. Un extraordinari Ante Tomic ha liderat un parcial favorable a la Penya de 4 a 9 que ha permès als verd-i-negres posar-se a 4, 35-31, després d’un triple de Derek Willis. Al descans, el ritme de joc ja era diferent al de l’inici i la Penya només perdia per 5 punts, 40-35. Gran primera part de Tomic amb 14 punts i 8 rebots, liderant el joc del Joventut.

Vladimir Brodziansky ha sortit molt endollat al tercer quart i ha permès que la Penya es situés a només 4 punts, 44-40. El Joventut ha millorat prestacions però de nou l’encert en el tir exterior del Barça i els punts des de la personal, han fet que els blaugranes tornessin a agafar diferències per sobre dels 10 punts, 62-49. En acabar el període, la Penya perdia per 10 punts, 66-56.

Els de Carles Duran han fet un gran inici de l’últim quart liderats per un inspiradíssim Guillem Vives. El base s’ha posat l’equip a les esquenes i a base de punts, ha situat els seus a només 4 punts, 69-65. El Barça, però, amb un parell de triples ha tornat a estirar el seu marge per sobre dels 10 punts, 84-73, a 4 minuts pel final. La Penya ho ha intentat però no ha pogut apropar-se i finalment ha acabat perdent 99-84. Ante Tomic i Guillem Vives, amb 18 i 17 punts respectivament, han estat els màxims anotadors de la Penya al Palau Blaugrana.

Tot i la derrota, el Joventut ha fet una primera volta espectacular i serà cap de sèrie a la Copa del Rei que es jugarà a Granada a partir del 17 de febrer.