La Penya assalta el Pazo dos Deportes (87-90) i certifica que serà a Granada entre els 8 millors

El Club Joventut Badalona jugarà a Granada per la Copa del Rei. L’equip verd-i-negre ha sumat una victòria de prestigi a la complicada pista del Río Breogán i ha segellat la classificació per a la Copa. En un partit molt disputat, els de Carles Duran han aconseguit endur-se el triomf 87-90 per seguir demostrant que són un dels millors equips de l’ACB.

Tot i que la primera cistella del partit l’ha anotat Joel Parra, l’inici del duel ha estat clarament dominat pel Río Breogán. Amb un encert molt alt en el tir de 3 punts, els gallecs han aconseguit un parcial de 10-0 per posar el 17-6 a 4 minuts pel final del primer quart. El Breogán ha acabat guanyant el període, 21-13, però la Penya ha millorat en el tram final.

Amb Ferran Bassas anotant de 3 en 3, el Joventut ha aconseguit empatar el partit a 27 a 4 minuts del descans. El base sumava 9 punts, i Parra, molt bé en defensa sobre Musa, castigava l’estrella dels gallecs jugant d’esquenes a cistella. Un triple de Pau Ribas ha permès al Joventut capgirar el marcador, 27-30, i al descans els de Carles Duran ja dominaven el partit, 34-37.

El Breogán ha sortit amb més intensitat al tercer acte i ha capgirat el duel amb un 5-0 de sortida. La Penya però s’ha refet bé al parcial i ha aconseguit dominar de nou el joc. Molt important l’aportació del capità Albert Ventura. Sòlid en la defensa sobre Musa i anotant que feia falta. Al final del període, el partit estava molt igualat amb una lleugera diferència pel Joventut, 57-58.

Un triple de Pau Ribas en transició ha iniciat un parcial de 0-8 pel Joventut que amb una brillant actuació de Vives en atac, i de Birgander en defensa, ha posat el 59-70 al marcador. Quan el Breogán més apretava, Brodziansky mantenia les diferències per a la Penya, 71-78. Al tram final l’equip gallec ho ha intentat fins el final, però dos triples de Ferran Bassas han segellat la victòria verd-i-negra i la classificació per a la Copa.

Amb 19 punts, Bassas ha estat el màxim anotador, ben seguit per Vives, amb 14.