Gran victòria contra l’UNICS Kazan a Badalona (84-77)

El Club Joventut Badalona ha derrotat l’UNICS Kazan (84-77) al Palau Olímpic de Badalona i ha fet un pas de gegant per assegurar la primera plaça del grup A de la 7DAYS EuroCup, després de sumar la 7a victòria en 9 partits. La Penya ha realitzat un matx molt treballat contra un gran rival en un duel igualadíssim.

Els primers minuts del partit entre Joventut i UNICS han estat dominats per les defenses i tots dos equips han tingut dificultats per trobar les cistelles rivals. Amb dos triples de Ferran Bassas, els badalonins han trobat una mica de ritme en atac (11-13). A partir d’aquí, els verd-i-negres han anotat exclusivament a través de tirs lliures - 6 de Neno Dimitrijevic i 2 de Xabi López-Arostegui - i han acabat el període per davant (19-18).

En el segon quart, Neno ha estat imparable per l’equip rival  anotant 11 punts - ha arribat al descans amb 17 -, que han ajudat a la Penya a obrir la primera escletxa considerable (35-26). El Joventut havia dominat en joc i en defensa, però els russos, en els instants finals de la primera part, han aconseguit acostar-se per arribar molt vius al descans (44-42).

La Penya ha tornat molt seriosa dels vestidors, i ha posat en molts problemes a l’UNICS Kazan, que es trobava amb molts problemes per anotar a la pintura gràcies a la gran intimidació de Simon Birgander. En atac, entre López-Arostegui i Ferran Bassas, que han estat molt inspirats sumant punts, i la intel·ligència d’homes com Pau Ribas repartint assistències, han permès que els badalonins tinguessin fluïdesa i marxessin en el marcador (62-52), tot i que l’UNICS ha retallat diferències (64-61).

El partit ha continuat molt igualat i emocionant fins als instants finals, però el Joventut, molt seriós, ha estat capaç de tancar la victòria com un equip gran. En atac, Vladimir Brodziansky ha aconseguit punts importants, juntament amb un López-Arostegui que seguia sumant. En els darrers minuts, Dimitrijevic ha estat decisiu per assegurar una victòria, que també s’ha construït amb la gran concentració defensiva de tot l’equip.

Neno Dimitrijevic ha estat el jugador amb millor valoració de l’equip (27), gràcies als seus 23 punts. L’ha seguit Xabi López-Arostegui, amb 25 de valoració, 17 punts i 9 rebots.