El Joventut guanya a Venècia amb autoritat (75-89)

El Club Joventut Badalona ha aconseguit una gran victòria (75-89) a la pista de l’Umana Reyer Venezia i ha tancat la classificació matemàtica pel TOP16 de la 7DAYS EuroCup. Els de Carles Duran han fet un molt bon partit i han practicat un gran joc, especialment en el segon quart, per assegurar el passi cap a la següent ronda.

La Penya ha començat malament a Venècia, en atac i en defensa, fet que ha propiciat que els locals obrissin una escletxa durant els primers minuts (14-5). El Joventut, però, no ha trigat a reaccionar, i amb 4 triples - 2 de Xabi López-Arostegui i 2 de Pau Ribas - ha igualat el xoc a la velocitat de la llum (19-19). Llavors, ha arribat el moment de Simon Birgander, que amb 5 punts seguits ha posat els verd-i-negres per davant per primer cop (21-24).

En el segon quart ha arribat el festival de la Penya, que ha jugat a plaer. Els de Carles Duran han imposat un ritme alt, amb una molt bona circulació de pilota i una gran defensa. A més, els triples continuaven entrant - Conor Morgan, Ferran Bassas i Arturs Zagars n’han anotat - Vladimir Brodziansky sumava punts, i els badalonins han arribat al descans amb un avantatge còmode (35-50).

A la represa, els verd-i-negres s’han posat 19 punts per sobre (39-58) amb els triples de Bassas i Morgan. A partir d’aquí, el partit s’ha equilibrat amb un Reyer Venezia que no es rendia, i s’ha arribat al final del tercer quart amb una diferència de 15 punts (53-68).

Els italians han continuat retallant diferències i s’han col·locat a 10 (59-69), gràcies al seu encert des de més enllà de la línia de tres. Llavors, la Penya no ha deixat que els locals es continuessin acostant, i amb les cistelles d’Ante Tomic i Neno Dimitrijevic, han tornat a estirar el marcador (61-77). El macedoni ha trobat el seu moment i ha seguit anotant per a un Joventut que ha tancat el partit a plaer.

Ante Tomic ha estat el jugador més ben valorat (26) amb 15 punts, 4 assistències i 3 rebots. L’ha seguit Ferran Bassas, amb 18 de valoració, 12 punts i 6 assistències.