El Divina Seguros Joventut no pot superar el Barça Lassa a l’Olímpic malgrat fer esforç titànic durant els 40 minuts

El Divina Seguros Joventut no ha pogut estrenar la Liga Endesa 2017/18 amb un triomf al Palau Olímpic i ha caigut contra el Barça Lassa al primer derbi català de la temporada (72-74). Els de Diego Ocampo, que han lluitat amb un esforç titànic durant els quatre quarts per aguantar el ritme dels blaugrana, han sucumbit davant el potencial ofensiu del conjunt barceloní. Dissabte a les 20.00h, a Santiago de Compostel·la, els verd-i-negres  tindran l’oportunitat d’estrenar el seu caseller de victòries.

De tu a tu

El conjunt badaloní ha saltat a pista sense res a perdre. Amb un cinc titular molt alt, amb Jordan, Kulvietis i Gielo, els verd-i-negres han igualat el poder físic dels de Sito Alonso. Tot i l’encert visitant des del 6,75, la Penya ha respost amb contundència amb un Kulvietis inspirat des del triple i uns dominadors Vidal i Jordan en el 2 per 2, mentre que Neno Dimitrijevic ha impedit des de la llarga distància una escapada blaugrana (20-26).

Malgrat que el Barça Lassa ha colpejat a cada intent de reacció verd-i-negra, els de Diego Ocampo han jugat amb maduresa i valentia, sense mirar el marcador en cap moment. Les defenses, a diferència del primer quart, s’han imposat i els duels sota les cistelles han incrementat les escenes de lluita entre tots dos equips. Un parcial de 9 a 1 per acabar el període ho ha deixat tot per decidir (37-37) a la segona part.

Partit efervescent

L’inici del Divina Seguros Joventut ha estat demolidor. Encert, fluïdesa ofensiva i concentració en defensa amb un enorme Kulvietis que ha trencat els esquemes blaugrana. Aleshores, en el millor moment verd-i-negre, el partit ha perdut ritme per les constants faltes personals que han fet entrar ràpidament en bonus els badalonins. Amb un Olímpic escalfat i un Barça que només ha fet tres faltes, el partit ha arribat a l’últim quart amb tot per decidir (50-54).

Amb un públic efervescent, els badalonins s’han enganxat al partit amb sang, suor i llàgrimes, De nou l’orgull de Ventura ha estat decisiu per entendre la lluita de l’equip que ha arribat a l’últim minut a tres punts de distància. Amb un Richard líder en les darreres possessions i de nou Kulvietis, que ha l’ha clavat de tres quan quedava un segon per posar el 72-73, l’Olímpic ha somiat, però el Barça ha fallat el segon tir lliure i la victòria s’ha escapat de les mans dels verd-i-negres (72-74).