En un nou final a cara o creu, una pèrdua de pilota en el darrer atac per sentenciar el partit ha condemnat els verd-i-negres contra el Rio Natura Monbus Obradoiro

Aquesta vegada no ha pogut ser. Si fa unes setmanes l’Olímpic embogia amb una victòria a l’últim segon contra UCAM Murcia, aquesta vegada la fortuna ha abandonat el Divina Seguros Joventut. Luka Bogdanovic, providencial a la segona part, ha buscat l’assistència a Jerome Jordan però el Rio Natura Monbus Obradoiro ha aconseguit robar la pilota. Final desolador en un partit competit que iguala la part baixa de la classificació amb quatre equips amb 8 victòries.

Els pitjors presagis s’han complert en els primers minuts del partit. Amb un Artem Pustovyi dominador, el Rio Natura Monbus Obradoiro s’ha fet amo i senyor de la pintura i ha intimidat un Divina Seguros Joventut nerviós i poc encertat. Els gallecs han arribat a dominar de 12 punts i han tingut l’oportunitat d’obrir més escletxa, però la defensa i l’orgull verd-i-negre han igualat la balança (15-22).

El segon quart ha demostrat que el duel contra Obradoiro seria un partit de ratxes. La Penya ha arribat a completar, gràcies a l’esperit d’Albert Ventura que ha estat el principal culpable de la reacció verd-i-negra, un parcial de 22-0 que ha fet embogir l’Olímpic. L’aparició de McConnell, immaculat de cara a cistella, ha girat la truita i ha retornat el parcial per enviar el partit al descans amb un petit avantatge visitant (32-38).

El tercer quart ha començat com havia acabat el segon, amb McConnell endollat i fent miques la defensa verd-i-negra. L’escletxa s’ha fet gran i el Divina Seguros Joventut ha tornat a remar per apropar-se al marcador gràcies a la resposta ràpida de Terry Smith i Luka Bogdanovic. Tot just després, s’ha viscut una jugada inversemblant en què, després de xiular una antiesportiva contra l’Obra, els àrbitres han anul·lat els dos tirs lliures a Sergi Vidal per considerar que era Ventura qui els havia de llançar. Una jugada, sens dubte, que ha afectat els ànims de l’equip (54-59).

Malgrat tot, la Penya no s’ha rendit i ha lluitat fins al final, amb un guió absolutament èpic. Cada jugada s’ha pagat amb sang i Albert Ventura, de nou, ha fet les delícies d’un Olímpic entregat al seu capità. El partit ha arribat igualat als darrers instants, moment en què Ventura ha recuperat la pilota amb 4,3 segons per jugar-se. La resta ja és història. Aquesta vegada ha tocat creu. Ara és moment de no mirar enrere i seguir lluitant (82-83).