El Divina Seguros Joventut competeix a la primera part però l’efectivitat de l’Iberostar Tenerife i la millora defensiva canària deixen sense opcions als verd-i-negres

El Divina Seguros Joventut no ha pogut fer saltar la sorpresa a La Laguna (89-75). Una gran defensa de l’Ibersotar Tenerife ha ofegat els verd-i-negres, que no han estat capaços de mantenir el ritme competitiu de la primera part. L’efectivitat canària i la millora defensiva local ha condemnat el conjunt badaloní, que malgrat la diferència en el marcador, ha batallat i ha tingut un llançament per posar-se a cinc punts amb poc més d’un minut de partit.

Els primers compassos s’han viscut amb un ritme trepidant. El Divina Seguros Joventut ha buscat amb insistència les transicions ràpides per descol·locar la defensa dels illencs, molt més efectiva en atac estàtic. Els triples d’Albert Sàbat i Terry Smith han donat ales als verd-i-negres que han marcat el tempo del joc a Tenerife. Dues accions desafortunades, però, han permès retallar distàncies als locals (18-20).

El segon quart ha estat una pel·lícula completament diferent per al Divina Seguros Joventut. La fluïdesa ofensiva ha desaparegut davant la passa endavant en defensa dels canaris, que han ofegat la pujada de la pilota verd-i-negra amb una pressió 2-2-1. Sota la direcció de Davin White, l’Iberostar Tenerife ha mostrat més solvència en atac impulsats pel moment d’ansietat dels de Diego Ocampo. Tot i això, la Penya no ha perdut la cara al partit gràcies a un Luka Bogdanovic molt solvent en els moments més crítics (36-34).

A la segona part els verd-i-negres han hagut de patir de la millor versió de l’Iberostar Tenerife. El triple inicial de Sàbat que ha fet recuperar el lideratge ha estat un miratge davant l’estampida canària. Els de Txus Vidorreta han apujat la seva intensitat defensiva un punt més i han desplegat el seu millor arsenal ofensiu. Amb un moviment de pilota exquisit, els canaris han anotat sis triples que han estat sis ganivetades a les esperances del conjunt badaloní (62-51).

Malgrat la diferència en el marcador el Divina Seguros Joventut no ha abaixat els braços. El coratge d’Albert Ventura, la picardia de Neno Dimitrijevic i el treball de Luka Lapornik i Tomasz Gielo han mantingut l’equip en el partit. Quan tot semblava sentenciat, dues cistelles de Sergi Vidal han fet somiar la Penya, però el triple de Bogdanovic que hauria suposat 81-76 amb 1:20 per jugar-se no ha entrat i amb ell s’han escapat les opcions de remuntada (89-75).