Gran victòria col·lectiva a la pista del Baskonia (78-81) contra un rival directe en la lluita pels playoffs. Cinquè triomf consecutiu a la Lliga Endesa

El Club Joventut Badalona ha fet un gran partit a la pista del Baskonia per sumar una victòria importantíssima lluny de Badalona (78-81). Els verd-i-negres sumen el cinquè triomf seguit a l’ACB, clau per continuar creixent en la lluita pels playoffs. Andrés Feliz, amb 27 punts, 8 rebots, 7 assistències i 34 de valoració, ha estat l’MVP del partit.

Amb Guillem Vives castigant des del 6’75 per començar amb dos triples, els verd-i-negres han arrencat molt concentrats el duel, 2-11. Feliz ha continuat inspirat i la Penya s’ha mantingut per davant amb els punts del dominicà i Tomic, 7-16. Al final del primer quart, 18-22 favorable al Joventut.

Els de Carles Duran han continuat molt sòlids, i amb uns grans minuts de Kraag i Ruzic han arribat a tenir deu punts d’avantatge, 21-31. Un triple a una cama de Vives, una cistella de Feliz i un ganxo de Cook han situat el +15, 24-39, a tres minuts pel descans. 6 punts seguits de Howard han permès al Baskonia reduir el seu desavantatge, 34-41, diferència amb la qual s’ha arribat al descans, 36-43.

Un bon inici de Feliz ha permès al Joventut seguir per davant, 43-50, però el Baskonia ha recuperat de nou el ritme, deixant el partit igualat, 51-52. Els de Duran, molt seriosos en defensa, han aprofitat l’energia al darrere per córrer i tornar a dominar, 51-58. Al final del període, 55-64 pels verd-i-negres.

El Baskonia és un equip d’Eurolliga i ho ha demostrat al darrer quart. Amb Costello castigant els pivots de la Penya des del triple, els bascos han anat retallant les diferències, 72-74, abans que Moneke empatés el partit a 1 minut pel final, 78-78. I allà, com és habitual, ha aparegut Andrés Feliz. Un triple del base dominicà ha situat el 78-81, i ni Howard ni Moneke han encertat per empatar el partit. Al final, 78-81, una victòria de molt mèrit del Joventut a una pista molt complicada.