La Penya guanya al Monbus Obradoiro 78 a 69 i suma la quarta victòria consecutiva. Gran partit de Pep Busquets

Victòria importantíssima del Club Joventut Badalona contra l’Obradoiro per 78 a 69. Els verd-i-negres, amb una gran segona part, han superat els gallecs per aconseguir el setè triomf de la temporada i continuar en la lluita per la Copa del Rei. Andrews, amb 23 punts, i Busquets, amb 18 i una gran defensa, han estat els millors.

Els verd-i-negres han començat sense ritme, i l’Obradoiro ho ha aprofitat per aconseguir les primeres diferències, 4-10. La millora defensiva del Joventut, sumat un gran Busquets en atac, ha fet que la Penya recuperés el control del duel, 20-18, al final del període.

Els gallecs han tornat a sortir millor a pista, fent-se de nou amb el domini del partit, 22-27. Aquest cop, a diferencia del primer acte, la reacció verd-i-negra no ha arribat i l’Obradoiro ha continuat per davant, 28-39. Al descans, el Joventut anava per darrere, 34-41.

Els de Carles Duran han canviat completament d’energia, i amb una gran intensitat defensiva que els ha permès córrer, han capgirat el marcador amb dues accions seguides de Busquets en transició, 48-46. Un triple de Feliz ha col·locat la màxima en cinc, 51-46, però un parcial dels gallecs ha fet que capgiressin el marcador, 51-53. A 10 minuts pel final, el resultat era de 55-55.

Sabien els verd-i-negres de la importància del duel, i han arrencat el període decisiu amb una marxa més, 62-57, liderats per Busquets i Vives. Un triple del base, a 4:30 per acabar, ha situat el 67-59, fent que el tècnic d’Obradoiro aturés el partit. La Penya no ha perdut el control del joc, i han acabat sumant un triomf fonamental per lluitar per la Copa, 78-69.