Els verd-i-negres cauen a l’Olímpic (90-94)

El Club Joventut Badalona ha caigut (90-94) contra l’Acunsa GBC al Palau Olímpic, en el primer duel de la segona volta de la Lliga Endesa. Els verd-i-negres es queden amb un balanç de 10 victòries i 9 derrotes.

La igualtat ha estat la tònica predominant del primer quart entre Joventut i Acunsa GBC. Simon Birgander i Shawn Dawson han estat inspirats en els primers minuts de lleuger domini local (9-7). Llavors, els visitants han agafat un petit avantatge (11-15), però l’entrada de Conor Morgan, que ha encistellat 5 punts ràpidament, ha estat clau perquè la iniciativa tornés a ser de la Penya, que ha finalitzat el quart per davant gràcies a un triple d’Albert Ventura (19-18).

Xabi López-Arostegui ha estat especialment encertat en els primers minuts del segon quart, anotant 8 punts pràcticament consecutius (31-30), en una de les seves ratxes marca de la casa d’aquesta temporada. Tot i això, el Joventut ha tingut problemes en defensa i ha marxat al descans per sota (44-50), malgrat els dos triples que ha aconseguit Ferran Bassas al final.

Dawson i López-Arostegui, que seguia sumant punts, han portat el timó verd-i-negre durant els compassos inicials del tercer quart. Amb una cistella d’Ante Tomic, la Penya ha arribat a igualar el partit (52-52), però els badalonins no han tingut continuïtat i han vist com els bascos s’allunyaven de 9 (60-69). Amb una millora defensa, 6 punts de Neno Dimitrijevic, un triple de Ventura i un 2+1 de Xabi, el Joventut ha reaccionat i ha acabat el quart 72-74.

El momentum del Joventut ha continuat en l’últim quart, i els verd-i-negres es posaven per davant amb un triple de Vladimir Brodziansky (75-74). Dimitrijevic, que seguia en plena forma, ha anotat 4 punts per agafar un petit coixí de 5 (81-76). Els bascos no s’han rendit i han empatat (86-86), però llavors, ha aparegut López-Arostegui per sumar-ne quatre (90-86). Malgrat tot, un parcial final dels visitants els ha permès marxar de Badalona amb el triomf.

Xabi López-Arostegui ha estat l’home més ben valorat de la Penya (28), gràcies als seus 24 punts i 4 rebots. L’ha seguit Neno Dimitrijevic amb 13 de valoració, 10 punts, 4 rebots i 4 assistències.