El Divina Seguros Joventut ha remat per remuntar al Donostia Arena, però no ho ha aconseguit

El Divina Seguros Joventut ha perdut a la pista del Delteco GBC (89-86) després d'un partit en el qual ha anat pràcticament sempre per sota en el marcador. Els de Carles Duran, després d'un bon últim quart, han aconseguit posar-se a només un punt de dèficit, però no han pogut culminar la remuntada.

El primer quart ha estat un intercanvi de triples entre el Delteco GBC i el Divina Seguros Joventut. Tots dos equips, amb molt d'encert des de més enllà de la línia de tres – 3/4 els locals i 4/6 els verd-i-negres –, s'han fet mal mútuament des de la llarga distància. La Penya ha agafat avantatge aviat (7-13) gràcies als triples (2) de Thaddus McFadden i als punts de Marko Todorovic, però els bascos han contestat ràpidament (15-15) i hem arribat amb igualtat al final del període inicial (23-22).

El segon quart ha començat malament pels badalonins, que han vist com el seu rival ha trenat un parcial de 12-0 que ha complicat les coses (35-25). Malgrat tot, el lideratge d'un bon Nico Laprovittola ha permès que la Penya s'acostés a només cinc punts en l'electrònic (39-34), però els guipuscoans han tancat el quart a la perfecció gràcies al seu encert des del triple - 6/12 al descans -, i el Joventut ha arribat a la mitja part per sota (49-40).

A la represa, el Delteco GBC ha agafat el seu màxim avantatge després de començar amb un 4-0 de sortida (53-40), però el Divina Seguros Joventut ha replicat amb un parcial de 0-8 (53-48), especialment gràcies als punts en segones jugades de Luke Harangody i Todorovic. Tot i haver-se acostat en el marcador, el Joventut ha perdut constància i el Delteco GBC ha tornat a escapar-se, malgrat les anotacions de Laprovittola i Todorovic (68-60).

Quan restaven poc més de cinc minuts pel final, la Penya encara tenia el partit complicadíssim (78-69), però una nova exhibició de Laprovittola ha permès que el seu equip entrés totalment dins del partit (80-79). Un triple de McFadden a 1:45 pel final (83-82) ha donat opcions a la Penya, però no ha pogut avançar-se en el marcador, tot i tenir més d'una possessió per aconseguir-ho. Els badalonins han acabat caient al Donostia Arena, amb un últim intent de Laprovittola, que ha tingut l'empat sobre la botzina amb un triple llunyà, però aquest cop, desafortundament, no ha entrat (89-86).

L'home verd-i-negre més ben valorat ha estat Todorovic, amb 30 de valoració, 20 punts, 7 rebots i 4 assistències. Per la seva part, Laprovittola ha aconseguit 27 de valoració, 28 punts i 9 assistències.