Els verd-i-negres han derrotat el Gipuzkoa Basket per 88-64

El Divina Seguros Joventut ha sumat la segona victòria de la temporada després de derrotar el Delteco GBC al Palau Olímpic de Badalona. Els verd-i-negres s’han desfet dels bascos per 88-64 en el partit corresponent a la Jornada 5 de la Lliga Endesa.

El Gipuzkoa Basket ha sorprès en l’inici de partit amb un parcial de 0-7, tot i que el Joventut ha estat capaç de refer-se ràpidament. Ha estat Albert Ventura, amb dos triples seguits, qui ha posat a la Penya per primer cop per davant en el marcador (11-10). A partir d’aquest moment, tots dos equips han participat en un intercanvi de cops, que ha acabat amb un 28-25 al final del primer quart. Conor Morgan ha estat important en els minuts finals del període, amb 8 punts, rebots ofensius i una bona defensa interior.

Els de Carles Duran han trobat el seu millor bàsquet en el començament del segon quart, i amb l’ajuda d’un triple de Neno Dimitrijevic i un 2+1 de Ventura, han sortit amb un parcial de 12-2 que els ha donat el seu màxim avantatge (40-27) de la primera part. El conjunt basc no s’ha rendit i ha intentat la remuntada, però Marko Todorovic – anotant, assistint i taponant – ha liderat la resistència del Joventut, que ha marxat deu punts per sobre al descans (47-37).

La Penya no ha tornat còmode del pas pels vestuaris i només ha estat capaç d’anotar quatre punts en els primers set minuts, fet que ha aprofitat el Gipuzkoa per acostar-ne en l’electrònic (51-47). Morgan ha estat capaç de trencar el parcial  de 0-8 dels visitants  amb un triple, i el Joventut ha entrat novament al partit. El període ha acabat d’una manera espectacular, amb un parcial de 5-0 en els últims segons gràcies a un triple de Shawn Dawson i un alley oop entre Nico Laprovittola i Simon Birgander sobre la botzina (65-52). Els badalonins no només han sabut administrar el marcador a favor durant  l’últim quart, sinó que han ampliat la diferència fins a arribar al 88-64 final, amb un bàsquet atractiu que ha gaudit l’afició del Palau Olímpic.

Quatre homes verd-i-negres han estat capaços d’obtenir dobles dígits de valoració: Dawson, 18 de valoració i 14 punts; Morgan, 14 de valoració i 13 punts; Ventura, 10 de valoració i 11 punts; i Birgander, 10 de valoració i la mateixa xifra de punts.