Els de Carles Duran guanyen per un punt al Nou Congost (66-67)

El Joventut de Badalona ha sumat la primera victòria de la temporada contra el BAXI Manresa al Nou Congost, en un partit disputat que ha tingut un final d'infart que s'han endut els verd-i-negres per un punt (66-67), després que Nico Laprovittola posés per davant els badalonins quan faltaven dos segons pel final.

El Joventut ha sortit decidit a treballar per aconseguir la primera victòria a la Lliga Endesa. Amb una gran mentalitat defensiva, els verd-i-negres només han encaixat vuit punts en el primer quart (8-12). Ha destacat especialment Conor Morgan, que ha realitzat dos taps espectaculars que han permès a la Penya fer-se forta al costat defensiu.

En el segon quart, els badalonins han acompanyat la bona defensa amb més encert en atac. José Nogués, amb dos triples consecutius, ha estat clau per l'escapada del Joventut, que ha agafat el primer avantatge important del partit (12-20). A partir d'aquest moment, la direcció del joc de Nico Laprovittola, que ha assistit a Dakota Mathias per anotar cinc punts consecutius, i el seu encert des de la línia de tres, han permès als de Badalona marxar al descans amb una diferència a favor de catorze punts (23-37).

A la represa, el Manresa ha buscat la remuntada amb decisió, i el Joventut ha patit durant els primers minuts per anotar, però Simon Birgander ha crescut i ha aparegut per ajudar els verd-i-negres a encistellar, especialment gràcies a la seva lluita dins la pintura, que l'ha permès capturar rebots ofensius i sumar punts en segones jugades. A partir d'aquí, el Joventut ha tornat a trobar fluïdesa en atac i han començat a ploure triples – dos de Morgan i un de López-Arostegui - que han distanciat als de Carles Duran en el marcador i han arribat amb un avantatge de 36-51 al final del tercer quart.

El BAXI Manresa ha jugat l'últim quart amb coratge i ha intentat capgirar el resultat. Birgander ha estat, una vegada més, el protagonista amb la seva entrega dins la zona. Malgrat tot, els del Bages s'han posat a 6 punts (54-60), però un triple de José Nogués semblava dictar sentència a 2:39 pel final (54-63). Ha estat llavors quan els locals han fet un últim intent de remuntada i s'han posat per davant en el marcador quan restaven set segons (66-65). Tot i això, Laprovittola ha forçat dos tirs lliures que ha anotat (66-67) i han estat decisius per aconseguir la primera victòria de la temporada.

Laprovittola ha anotat 16 punts i ha repartit 10 assistències, que han valgut un 21 de valoració. Birgander (13 punts i 8 rebots) i Morgan (8 punts) també han sumat un 13 de valoració per ajudar al seu equip a guanyar el duel.