La Penya, sense opcions de play-offs, vol tancar la temporada de la millor manera possible. El primer partit, aquest dissabte a la pista del Valencia Basket (20:45h, La Fonteta)

El Club Joventut Badalona ja no té opcions de classificar-se per als play-offs pel títol, però ha de tancar la temporada de la millor manera possible. I el primer dels tres partits és aquest dissabte contra el Valencia Basket (20:45h, La Fonteta), on els de Dani Miret jugaran contra un rival en plena lluita pel Top4 de la Lliga Endesa.

El tècnic de la Penya, malgrat que l’equip no pot jugar les eliminatòries pel títol, espera el millor dels seus: “Hem de seguir sent competitius i guanyar el màxim de partits possibles, el màxim de quarts possibles, i sobretot, en els mals moments, ser més equip. Sempre hi ha molts factors a analitzar, però crec que és un tema mental. Hi ha molts jugadors que fan dues accions positives, i quan en fan una de negativa, no pensa en què està jugant bé. Hem de ser constants en el joc, i això passa per la defensa. A més, als partits hi ha moments en què desapareixem, i això ho hem d’evitar”.

Sobre el rival, Miret l’analitza de la següent manera: “Són un equip molt físic, i quan tenen a Jovic de base, Anderson o López-Arostegui d’escortes, a Ojeleye a l’aler, i amb dos interiors amb un nivell atlètic, de tamany i de físic de nivell mig-alt per Eurolliga, són perillosos. A més, amb el canvi d’entrenador, busquen potenciar el ser agressius als primers segons, jugar a la pintura, i nosaltres hem d’estar preparats per, com a mínim, jugar amb la seva intensitat. Haurem de ser capaços de fer molts esforços per poder estar en el partit i veure les coses positives que podem fer”.

El duel de dissabte no serà un partit més pels dos entrenadors, i és que Dani Miret i Xavi Albert són l’exemple de dos tècnics que han passat per totes les etapes del bàsquet base fins a arribar l’elit. Confessa Miret que “el conec de tot aquest camí, de treball en el bàsquet de formació. Recordo jugar l’un contra l’altre en equips cadets. Tenim molt bona amistat, hem treballat junts amb la FEB, i és un partit especial. Podria dir que ara mateix em fa més il·lusió enfrontar-me a ell que fer-ho contra el Zeljko Obradovic. Som dos entrenadors que hem fet un camí molt llarg, de ser molt perseverants, i ara trobar-nos a l’elit, és molt especial. No hi haurà concessions durant el partit, volem sortir a morir els dos”.

Jugadors disponibles pel partit contra el Valencia Basket

Andrés Feliz és baixa per fasciïtis plantar i Tyler Cook no està disponible per jugar el partit. Rúben Prey i Karim López completen la convocatòria.