El Joventut perd contra Obradoiro (78-84) i ja no depèn d’ell mateix per acabar al Top4

El Club Joventut Badalona ha perdut contra el Monbus Obradoiro en un duel clau per les aspiracions de l’equip verd-i-negre de cara a la posición final de la lliga regular. El Joventut ha anat per darrer durant pràcticament tot el partit i ha acabat perdent 78-84. Amb la derrota, la Penya depèn d’altres resultats per poder acabar entre els quatre primers de l’ACB.

El partit ha estat molt igualtat a l’inici amb intercanvis constants de lideratge al marcador. La Penya ha arrencat amb un 4-0, però l’Obradoiro ha reaccionat i s’ha posat per davant, 9-11. Amb un gran Willis (7 punts per arrencar), el Joventut ha recuperat el control del joc, 14-13, però al final del primer quart, eren els gallecs els que dominaven el duel, 18-22.

Els de Carles Duran han empatat el partit a 22 amb una esmaixada espectacular de Zsombor Maronka, però l’Obradoiro ha tornat a estirar la seva diferència, sent la màxima d’11 punts, 32-43. Al descans, els verd-i-negres perdien per 8 punts, 37-45.

La reacció del Joventut ha arribat de la mà de Joel Parra i Ante Tomic (10 punts al quart), que han liderat l’atac de la Penya per empatar el partit a 54. El canvi en defensa ha estat notable i ha permès els de Duran, amb el suport de l’Olímpic, reenganxar-se al duel. Al final del tercer període, el Joventut seguia per darrere però a només 3 punts, 58-61.

I a l’últim quart, amb el partit ajustat i quan Obradoiro més havia de sentir la pressió, els gallecs han resolt a la perfecció el partit. Tot i que la Penya ha aconseguit posar-se a només un punt, 73-74, amb un gran Parra, Scrubb ha liderat un parcial dels visitants que ha estat definitiu. Amb el 78-84 final, la Penya perd a l’Olímpic i ja no depèn d’ella mateixa per estar entre els 4 millors equips de l’ACB.

Ante Tomic, amb 18 punts i 30 de valoració, ha estat el jugador més destacat de la Penya. Els verd-i-negres tancaran la fase regular aquest dissabte a Vitòria contra el Baskonia (18h).