L’Olímpic ha acollit el primer partit amb públic des de març

El Club Joventut Badalona ha guanyat (85-82) contra el Partizan NIS Belgrade en el primer matx de la fase regular de la 7DAYS EuroCup. Ha estat un duel històric, ja que s’ha tractat del primer partit “post-pandèmia” amb públic al Palau Olímpic (1.260 espectadors), i els de Carles Duran han pogut brindar una victòria a la seva afició, amb una gran remuntada en l’últim quart.

La Penya ha començat molt bé, amb una gran defensa que ha posat el Partizan en problemes, i un Ante Tomic molt inspirat de cara a cistella rival, factors que li han permès sortir ràpidament amb un parcial d’11-2. A partir d’aquí, el Joventut ha estat inspirat des de la línia de tres, amb els triples de Pau Ribas -que ha fet una bona primera meitat- i Albert Ventura, però els serbis s’han acostat per acabar el període (21-17).

Els visitants han començat el segon quart amb un parcial de 0-8 a favor (21-25). El Partizan ha continuat molt inspirat en atac, i especialment amb els triples, ha fet molt mal a un Joventut que ha marxat al descans perdent de 8 (40-48).

Els verd-i-negres han seguit amb molts problemes en atac després de passar pels vestidors, i el Partizan ha arribat a agafar un avantatge de 15 punts (46-61). El més il·luminat del Joventut durant el tercer període ha estat Conor Morgan, que ha anotat 7 punts, i ha ajudat als verd-i-negres a arribar vius al darrer quart (61-71).

Amb el bon nivell d’homes com Vladimir Brodziansky, Conor Morgan, Neno Dimitrijevic i la intensitat en defensa, la Penya s’ha acostat en el darrer període (72-73) i el partit s’ha posat molt emocionant. Semblava que els serbis es tornaven a escapar (72-77), però una cistella de Neno i un triple de Ventura han tornat a posar picant al duel (77-79). Els verd-i-negres han arribat a l’últim minut molt vius (81-82), i Pau Ribas, amb dos tirs lliures, ha posat els badalonins per davant per primer cop des del segon quart (83-82). Una gran defensa del mateix dorsal “4” i de Ferran Bassas en l’última posició rival ha segellat una gran victòria i una gran remuntada.

Pau Ribas ha estat el jugador de la Penya amb millor valoració (20), gràcies als seus 18 punts i 6 assistències. L’ha seguit Vladimir Brodziansky, amb 16 de valoració, 10 punts i 9 rebots.