La Penya guanya 91-99 al Baskonia i s’avança 0-1. Partit històric de Kyle Guy (36 punts i 9 triples). Amb una victòria dimarts a l’Olímpic, tornem a semifinals (21h, Olímpic)

El Club Joventut Badalona ha donat un cop sobre la taula al Fernando Buesa Arena i ha fet un partit espectacular per sumar el primer punt dels quarts de final, 91-99. Amb un Guy extraordinari, 36 punts, la Penya ha aconseguit batre un equip extraordinari com el Baskonia.

El Joventut ha sortit al partit amb molta intensitat, sabent el que hi havia en joc i demostrant que la motivació era màxima. L’encert des del triple ha estat clau per signar un gran inici, 5-15, amb Parra liderant l’equip verd-i-negre. Els de Carles Duran han fet un primer quart extraordinari, i amb 11 punts de Kyle Guy, han tancat el període 16-28.

La Penya ha continuat practicant un bàsquet excel·lent, i amb un Kyle Guy impressionant (tres triples pràcticament seguits) ha arribat a tenir diferències superiors als 15 punts (màxim de 16-32). A poc a poc, Baskonia ha mostrat tot el seu potencial ofensiu i ha reduït la diferència (35-40), però la Penya ha reaccionat (35-44). Al descans, 39-48 amb 22 punts de Guy (6/10 en triples).

L’inici de la segona part ha servit perquè la Penya continués fent un bàsquet fantàstic. Moment la pilota de meravella, els verd-i-negres han tingut un encert molt alt des del triple i han estirat de nou el seu marge, 50-63. Amb un Brodziansky sensacional, la Penya ha aturat les reaccions locals, i un ganxo de Birgander ha situat el 60-75 al tram final del quart.

L’exhibició de Brodzianksy i Guy ha seguit al darrer període, i amb una cistella d’Ellenson, que ha fet un esforç impressionant arribant avui a Vitòria després d’estar ingressat per una intoxicació alimentària, la Penya ha arribat als 5 minuts finals amb +15, 75-90. El Baskonia ha reaccionat, 87-92, però el Joventut ha estat molt fiable i des del tir lliure ha certificat el primer punt de la sèrie, 91-99.

Kyle Guy, amb 36 punts, ha fet un partit històric. Ha fet el rècord de punts en la història del Club als play-offs, ha trencat el rècord de triples de la Penya, amb 9, i ha liderat una exhibició verd-i-negra al Buesa Arena. Gran partit també de Brodziansky, amb 21 punts.

El pròxim dimarts a les 21h, la Penya pot classificar-se per a les semifinals de l’ACB si és capaç de guanyar el segon partit al Baskonia.