La Penya guanya a l’Hapoel Tel Aviv (82-74) amb un Olímpic de gala i ja és a semifinals de l’Eurocup

El Club Joventut Badalona aconsegueix una treballadíssima victòria en un final d’infart contra l’Hapol Tel Aviv (82-74) i torna a unes semifinals europees quinze anys després. Els de Carles Duran, amb un inici espectacular, han sabut patir en els minuts finals per endur-se’n la victòria. Tomic i Brodziansky han estat els més destacats amb 16 punts i 22 de valoració, acompanyats de Parra, amb 13 punts i 14 de valoració.

El primer quart ha estat impecable. La Penya només ha concedit set punts als visitants, amb una exhibició defensiva i un control contundent del rebot defensiu (9). Això, sumat a contraatacs ràpids, una bona circulació de pilota i el domini de Tomic sota cistella, han fet que el primer quart acabes amb un avantatge de quinze punts (22-7).

Els de Carles Duran volien més i es notava en cada pilota dividida. Els verds-i-negres, amb un gran joc ofensius on tots els jugadors han estat importants, col·locaven la màxima diferència al marcador després d'un triple de Ventura (38-16). Però la pèrdua del domini en el rebot defensiu, juntament amb l'encert exterior visitant, han provocat un parcial visitant que reduïa la renda verd-i-negre abans del descans (40-29).

A la Penya li ha costat entrar al partit després de la mitja part, cosa que han aprofitat els visitants amb un parcial inicial de 0-8 que situava el 40-37 al marcador. Però els verds-i-negres han reaccionat. Un triple de Feliz ha canviat la dinàmica i amb un gran Brodziansky, el Joventut ha tornat a eixamplar la renda (60-51).

L'últim quart començat amb una gran igualtat. Un intercanvi de cops on els visitants sortien afavorits, però els de Carles Duran continuaven conservant l'avantatge quan faltaven quatre minuts (67-62). Els minuts passaven, però la igualtat era màxima i el partit cada vegada s'intensificava més en l'últim minut (73-72). El Joventut ho volia més i un parcial de 9-2 final, ha fet el pas a les semifinals als verds-i-negres (82-74). Tomic i Brodziansky han estat els més destacats amb 16 punts i 22 de valoració, acompanyats de Parra, amb 13 punts i 14 de valoració.