Els de Fabián Castilla s’imposen 65 – 51 al Basketmi Ferrol després de forçar la pròrroga als instants finals del duel

Després d’una complicada sèrie de derrotes seguides, arribava un duel vital per al Menarini Joventut, un partit entre l’últim i el penúltim classificat de Divisió d’Honor. Un matx que, en cas d’acabar amb victòria, significaria la classificació dels verd-i-negres de manera matemàtica pel ‘playout’ (partit de promoció per la permanència).

Un duel que va començar amb molts dubtes per part d’ambdós equips, exemplificant a la perfecció la transcendència del partit. En uns minuts on la Penya no es va sentir gens còmoda, sense trobar el ritme desitjat; aspecte que aprofitaria el conjunt gallec per emportar-se la primera màniga per 8 a 14.

En el segon assalt, el Menarini Joventut va saber ajustar molt millor la seva defensa, i evitar així continuades situacions de desajust. No obstant això, una sèrie de cistelles visitants precedides per grans defenses dels verd-i-negres van tallar les ales i desdibuixar aquesta millora. Amb tot, s’arribà a l’equador del partit amb la Penya vuit punts avall (20 – 28).

Després de la represa, la Penya va tenir molta més mobilitat de pilota i control especialment al darrere. Tot i que l’electrònic seguia jugant en contra, les sensacions no eren dolentes, ja que el conjunt visitant tampoc trobava la manera de tancar el partit. Un període que va acabar amb un 33 – 40 per a Basketmi Ferrol.

En el quart parcial va arribar l’explosió verd-i-negra. Poc després de començar aquest període va succeir un fet que va virar el signe del partit; l’eliminació per faltes d’un dels puntals visitants. La Penya va llegir molt bé aquesta situació, i una descomunal feina de tot el planter, liderats per un estratosfèric Fabián Castilla (autor de 17 punts i 14 assistències) portà el matx a la pròrroga (47 – 47).

Un temps extra molt atípic, perquè pocs segons abans d’acabar el quart parcial un nou jugador de Ferrol va cometre la cinquena personal. Aquesta circumstància va obligar els gallecs a disputar la pròrroga amb només quatre efectius. Davant aquesta situació, la Penya va ser clarament superior, i va acabar tancant el partit per 65 a 51.

Un cop finalitzat aquest duel, la Penya es classifica matemàticament pel partit del ‘playout’ contra el segon classificat de Primera Divisió, amb l’objectiu de seguir un any més a la millor lliga del món. Fet que seria tota una fita, ja que el bloc sencer és de la casa, i amb un perfil humil i molt treballador.

Abans d’aquest transcendental matx, però, els verd-i-negres encara tenen un important compromís. Aquest serà contra UCAM Múrcia, duel que es disputarà el proper 15 d’abril a les 16:00, i es podrà seguir a través de tupuedestv.com.