La Penya fa un partidàs i s’emporta la victòria de Bourg-en-Bresse (65-86). El Joventut guanya l’average i es consolida a la segona plaça del grup

El Club Joventut Badalona ha donat un cop sobre la taula i ha passat per sobre del JL Bourg en Bresse per 65 a 86. Els de Carles Duran s’emporten la victòria i l’average de França, i a 3 jornades per acabar la fase de grups, es consolida a la segona posició a una victòria del Prometey ucraïnès.

El partit ha començat amb un intercanvi de cops on els dos equips han alternat el lideratge del duel. La Penya ha arrencat amb encert al triple (Guy i Parra) 4-6, però els francesos han reaccionat, 11-8. Amb l’entrada de Tomic els verd-i-negres han tornat a posar-se per davant, 14-17, acabant el quart per davant, 20-21.

El Joventut ha estat gairebé 3 minuts sense anotar a l’inici del període, fet que ha aprofitat el Bourg per capgirar el resultat, 25-21. El ritme anotador ha disminuït notablement, però amb un gran Tomic el Joventut ha recuperat el control del duel, 25-27. Una cistella espectacular d’Ellenson ha situat el +5 pels verd-i-negres, 28-33, però un ràpid parcial local ha obligat Duran a aturar el partit, 34-33. Abans del descans, nova reacció del Joventut per acabar la primera part per davant, 39-40

La figura d’Ante Tomic ha continuat sent imperial a l’inici de la segona meitat, i amb el croat com a far de l’atac verd-i-negre, la Penya ha seguit dominant el duel, 46-49. Amb els millors minuts de Guy, la diferència ha anat en augment, i al final del període, la Penya guanyava 52 a 59.

Una gran sortida d’Ellenson al darrer quart ha permès a la Penya estirar encara més la diferència fins els 16, 57-73. Entre el nord-americà i Tomic han liderat l’anotació al període final, on també ha destacat la feina bruta de Busquets, molt agressiu en defensa. Kyle Guy ha agafat el relleu anotador al tram final i ha certificat el triomf d’una Penya que ha fet un partidàs a França. El 65-86 demostra la superioritat verd-i-negra a la pista del Bourg, i permet als de Duran sumar la desena victòria, guanyar l’average als francesos i deixar-los a dues victòries.

Ante Tomic ha fet un partit majúscul amb 22 punts, 8 rebots, 5 assistències i 31 de valoració, molt ben acompanyat per Guy (21 punts) i Ellenson (16 punts).