La Penya s’endú el triomf de la pista del Real Betis Baloncesto en un partit molt ajustat (67-71)

El Club Joventut Badalona ha guanyat a Sevilla contra el Real Betis per 67 a 71 en un duel que s’ha decidit als instants finals. La Penya aconsegueix la tretzena victòria de la temporada en 20 jornades, i arribarà a la Copa amb un triomf més a la butxaca. Andrés Feliz, amb 17 punts, ha estat el màxim anotador del partit.

L’inici del duel ha estat marcat pels parcials. Primer la Penya ha colpejat amb un 0-5 de sortida, abans que el Betis respongués amb un 7-0 (7-5). Els andalusos han continuat per davant, 11-7, amb molts problemes en el tir exterior del Joventut, però un 0-12 liderat per Tomic i Ribas ha donat als de Carles Duran el primer avantatge clar, 11-19. Al final del període, 15-19 pels verd-i-negres.

5 punts de Feliz han permès al Joventut continuar per davant, 17-24 als primers minuts del segon acte. Un nou parcial desfavorable a la Penya ha fet que es passés del 19-28 a l’empat a 28 a dos minuts pel descans, obligant Duran a aturar el duel. Al final del segon període, 32-31 favorable al Betis.

La Penya ha sortit molt concentrada al tercer quart arribant a tenir 10 punts de marge, 32-42, però el Betis ha reaccionat i ha aconseguit posar-se per davant coincidint amb l’expulsió de Guy, 50-48 (antiesportiva i tècnica). Al final del tercer quart, màxima igualtat, 53-53.

El Joventut ha aconseguit posar-se per davant a l’inici del període i no ha perdut el lideratge en cap moment. Dues cistelles de Parra han col·locat la Penya cinc punts per davant, 58-63, a tres minuts pel final. Feliz i Tomic han donat de nou cinc punts a la Penya a 40 segons, 65-70, i un tir lliure del dominicà ha sentenciat el duel, 67-71.

Andrés Feliz ha estat el jugador més destacat del partit amb 17 punts i 19 de valoració. Tomic, amb 12 punts, i Vives, amb 10, també han anotat en dobles figures. El pròxim repte de la Penya ja és la Copa del Rei, on divendres els verd-i-negres s’enfrontaran al Baskonia als quarts de final (21:30h).