Els de Fabián Castilla perden a l’Olímpic per 40 a 66 contra el conjunt val·lisoletà que va anar per davant la major part del partit

Després de l’aturada per Nadal, la Divisió d’Honor tornava a Badalona, en un enfrontament d’allò més exigent. El conjunt verd-i-negre mesurava les seves forces contra el tercer classificat de la màxima categoria del bàsquet en cadira de rodes a Espanya, el que vaticinava un ardu partit per a la Penya.

Bona prova d’això van ser els deu minuts inicials, en els que el Menarini Joventut no va aconseguir trobar-se. Les onze pèrdues locals en aquest quart van posar les coses molt difícils només començar; en un parcial que acabaria 9 a 24 favorable al quadre castellà.

En el segon període la Penya va mostrar una nova i millorada versió. Executant molt millor la sortida de pressió, els de Badalona van poder desenvolupar la seva tasca d’una manera molt més efectiva. Al mateix temps, la més que correcta efectivitat en aquest parcial va fer que el matx s’ajustés, arribant al final de la primera meitat amb la Penya per sota 24 – 35.

Després de la represa, els verd-i-negres van sortir lleugerament adormits, i van encaixar d’inici un parcial de 6 – 0 que va rebaixar les bones sensacions que havia pogut deixar l’anterior parcial. Des de llavors, la Penya va marxar a remolc, sense poder apropar-se al marcador. Després d’un pobre parcial de 4 a 12, s’arribava a l’últim quart amb el Joventut en desavantatge per 28 a 46.

Finalment, al definitiu assalt, el Menarini Joventut no va abaixar els braços i va continuar lluitant. Tot i que la distància amb el rival era més que considerable, no va deixar de fer el seu joc. Amb un Fabián Castilla menys encertat que de costum, tot i acabar amb 11 punts i12 assistències, va erigir-se en líder de l’equip Alvin Bernal; el qual amb 20 punts i10 rebots va mantenir dempeus als verd-i-negres quant a anotació. Amb tot, es va arribar al final del partit amb el resultat de Menarini Joventut 40, Fundación Aliados Valladolid 66.

Després d’aquesta derrota, toca aixecar-se ràpidament, ja que el proper duel és transcendental. Els de Badalona viatgen a Badajoz per a enfrontar-se al Mideba Extremadura, actualment últim classificat de Divisió d’Honor. El duel es disputarà el proper dissabte 21 de gener, a partir de les 17:00 en directe a través de tupuedestv.com.