La Penya perd a Vitòria en un desafortunat tram final (84-83)

El Club Joventut Badalona ha perdut a la pista del Cazoo Baskonia un partit que tenia pràcticament guanyat. Els de Carles Duran guanyaven per cinc punts a menys de dos minuts pel final (75-80), i per tres a 44 segons (80-83). Les errades en el tir exterior, primer de Parra i després de Guy, sumats als encerts locals, han impossibilitat el triomf d'una Penya que ha donat una gran imatge a Vitòria.

L'inici del partit ha estat igualat i amb un triple de Pep Busquets, la Penya ha empatat el duel a 9 per aturar el bon inici de Darius Thompson (els 9 punts de Baskonia eren seus). Tres triples consecutius dels bascos els han donat una màxima de 10 punts, 25-15, abans que una cistella de Kyle Guy sobre la botzina tanqués el primer període, 25-17.

A poc a poc, el Joventut ha anat trobant el ritme en atac, i els bons minuts de Joel Parra, juntament amb Tomic, han permès el Joventut col·locar-se a només un punt, 35-34, a dos minuts pel descans. Després de 20 minuts de joc, la igualtat era màxima, 39-38, amb un Ante Tomic estel·lar, 14 punts.

Una cistella del croat per començar la segona part ha posat la Penya per davant, 39-40, però els bascos han endossat un parcial de 12-3 al Joventut per recuperar el control, 52-43. El millor moment del partit de Kyle Guy, amb tres triples seguits, ha permès el Joventut posar-se a només tres punts, 62-59. Al final del quart, 67-64.

Amb un Henry Ellenson extraordinari, la Penya s'ha posat per davant, i amb una cistella de Tomic, els verd-i-negres han arribat a tenir cinc punts d'avantatge, 75-80, a menys de dos minuts per acabar. Dos punts més de Tomic posaven el 80-83 a 40 segons per acabar, però una cistella de Marinkovic i dos tirs lliures de Giedraitis han col·locat al Baskonia per davant, 84-83. Amb 6 segons per acabar, el triple sobre la botzina de Guy no ha entrat i la Penya ha perdut a Vitòria.

Ante Tomic, amb 22 punts, ha estat el màxim anotador del partit, seguit per Guy amb 16. Joel Parra ha anotat 9 punts i ha agafat 16 rebots, el seu rècord personal. El pròxim dimarts, nou partit d'Eurocup. El Joventut s'enfrontarà al Bursaspor, actual subcampió de la competició (20:15h).