La Penya perd de forma clara contra el Bàsquet Girona al primer partit del 2023 (79-66)

El Club Joventut Badalona no ha pogut començar l'any guanyant i ha perdut de forma clara a la pista del Bàsquet Girona per a 79 a 66. En un dia sense encert en el triple (24%) i els tirs de 2 (18 de 39), la Penya ha vist tallada la ratxa de sis victòries seguides a l'ACB.

L'inici dels gironins ha estat millor i amb un parcial de sortida de 12-5 ha obligat Carles Duran a demanar temps mort. La reacció verd-i-negra ha arribat des del triple, i amb tres consecutius (Busquets, Feliz i Ribas), la Penya s'ha posat per davant, 12-14. Al final del primer període, el Bàsquet Girona ha acabat per davant, 19-17.

Malgrat que la Penya ha començat anotant prop de cistella, 21-21, un parcial demolidor dels gironins ha fet que els locals marxessin en el marcador de forma clara, 39-23. Els mals percentatges en el tir dels verd-i-negres han estat claus per la mala primera part. Només un 35% en tirs de 3, i un mal 4 de 18 en triples (22%). Al descans, el Joventut anava clarament per darrere, 41-28.

Al començament de la segona part, la Penya no va ser capaç d'acostar-se al marcador malgrat els esforços en defensa, 54-40. Una recuperació de Feliz ha situat els verd-i-negres a 11, 54-43, però de nou els gironins han ampliat el seu avantatge fins als 16 punts al final del tercer acte, 59-43.

El màxim desavantatge verd-i-negre ha coinicidit amb l'expulsió de Tomic, 65-45, abans que la Penya s'apropés al marcador amb dos triples, 65-51. Els gironins han estirat de nou el seu marge, 72-53, i el Joventut malgrat reduir fins als 11 punts a menys de 3 minuts per acabar, 72-61, no ha tingut opcions de lluitar per la victòria.

El 79-66 final talla la ratxa de victòries d'una Penya que ha tingut en Henry Ellenson amb 12 punts el màxim anotador. El pròxim partit del Joventut serà dissabte a l'Olímpic contra el Covirán Granada (20:45h).