La Penya cau (80-85) contra el Bourg JL en un partit que s'ha decidit en l'últim minut

El Joventut de Badalona suma la segona derrota a l'Eurocup en un partit de màxima igualtat, que s'ha decidit en l'últim minut (80-85).Ellenson amb 16 punts i Busquets, amb 15, han estat els més destacats per part de la Penya.

Els verd-i-negres han començat el partit amb una gran concentració, que ha provocat un parcial de 5-0 inicial a favor seu, però els francesos han contestat amb la mateixa moneda. En aquest moment, el Joventut, des de la defensa i amb Busquets com a referent ofensiu (11 punts) ha controlat el ritme del partit i un triple d'Ellenson col·locava el 18-10 al lluminós. Els de Carles Duran han patit en la defensa del 1x1 al final del quart, fet que ha permès als visitants retallar la distància (24-19).

El Bourg ha sortit més endollat al segon període i han capgirat el marcador (26-27). Tanmateix, els verds-i-negres han passat a controlar el rebot defensiu, des d'on els visitants aconseguint molts punts de segones opcions, i amb el ritme de Feliz i Parra per iniciar el contraatac i Ellenson finalitzant les jugades (12 punts) establien la màxima al marcador (40-29). Han estat els millors moments de la Penya, amb una gran intensitat defensiva i impulsant una marxa més en atac, però els francesos han contestat de la mà de Palmer Jr (13 punts) i de nou, els de Duran han estat tous en defensa del 1x1, fent que la diferència abans del descans fos de només tres punts (48-45).

A la represa el partit ha canviat. D'un ritme alt en anotació i transicions ràpides s'ha passat a un ritme pesat, on a la Penya li ha costat anotar i els visitants s'han trobat més còmodes. Tant que una cistella de Massenat els posava per davant en el marcador (52-53). En aquest punt, en el partit hi ha hagut un intercanvi de cistelles que s'ha prolongat fins a final del quart, on Guillem Vives ha estat clau en defensa perquè el Joventut tornés a disputar el seu joc i afrontar l'últim quart amb un mínim avantatge (66-65).

Un avantatge que duraria poc més d'un minut a causa d'un parcial de 0-5 a favor dels visitants (66-70) i que obligava Duran a parar el partit. La Penya ha estat capaç d'igualar el resultat (78-78), gràcies a l'energia defensiva que Vives, una vegada més, ha contagiat als seus. Amb aquest marcador s'ha arribat als minuts finals del partit, on el rebot defensiu i les imprecisions han condemnat al Joventut, que ha tingut dos tirs per forçar la pròrroga, però que no han convertit (80-85).

Els jugadors verds-i-negres més destacats han estat Ellenson, amb 16 punts i Pep Busquets amb 15 punts i 15 de valoració.