La Penya cau davant el conjunt basc per 46 a 80 després d’un tercer període on els verd-i-negres es van veure superats pel rival

Després de la contundent derrota de la setmana passada davant l’AMIAB Albacete, ferm candidat a emportar-se el títol de lliga, el Menarini Joventut afrontava aquest dissabte un altre repte majúscul. Mesurava les seves forces davant el Bidaideak Bilbao BSR, vigent campió de la Copa del Rei i que arribava al partit amb la butlleta de clar favorit.

Fent front a aquesta situació, els verd-i-negres van entrar bé al partit, elaborant amb pausa i encert les jugades ofensives. Això no obstant, a la parcel·la defensiva els de Fabián Castilla es van veure clarament dominats pel gran encert ofensiu visitant. D’aquesta manera, el resultat al final del primer quart va ser de 10 a 21.

El segon parcial va tenir un color similar a l’anterior. Els atacs verd-i-negres es construïen correctament, però la carència d’encert va castigar, a més a més per partida doble. I és que l’equip visitant va aprofitar aquesta falta d’efectivitat per a muntar contraatacs ràpids finalitzats sense oposició. Així doncs, es va arribar al descans amb el marcador de 24 – 42 desfavorable per als interessos del Menarini Joventut.

Després de la represa, la Penya va patir un curtcircuit que va resultar pràcticament definitiu. A conseqüència del cansament acumulat, i de les molèsties amb les quals nombrosos jugadors de la Penya arribaven al matx, els verd-i-negres no van poder presentar batalla davant un equip que en cap moment va treure el peu de l’accelerador. Un període en què els locals només van poder anotar 4 punts, i que va finalitzar amb el marcador de 28 a 61.

Tot i la contundència del resultat, el Menarini Joventut no va donar el seu braç a tòrcer, i va realitzar un grandíssim últim parcial. Lluitant de tu a tu, va aconseguir dominar el ritme del període, el qual va acabar dominant per 20 a 19. Finalment, transcorreguts els quaranta minuts, el marcador va acabar reflectint un contundent 46 a 80.

Un cop finalitzat el matx, Menarini Joventut tindrà una setmana de descans per agafar forces de cara al següent compromís de lliga. Aquest es disputarà el pròxim 12 de novembre, a les 18:30 davant Fundación Aliados Valladolid, i es podrà seguir a través de tupuedestv.com.