Una gran segona part a nivell defensiu permet a la Penya sumar la primera victòria a l’ACB contra el Río Breogán (85-66). Partidàs d’Ellenson, 22 punts i 12 rebots

El Club Joventut Badalona ha sumat el primer triomf a l’ACB contra el Río Breogán per 85 a 66. Els de Carles Duran han fet una gran segona part en defensa (només han concedit 18 punts en 20 minuts) i s’han imposat clarament. L’MVP del partit ha estat Henry Ellenson, autor de 22 punts, 12 rebots i 30 de valoració.

Els visitants han arrencat amb més encert el partit I amb tres triples de Bamforth han provocat que la Penya hagués d’aturar el partit, 9-18. El màxim desavantatge verd-i-negre ha arribat a ser de deu punts, 13-23, una diferència que s’ha reduït a set punts al final del període gràcies a l’aportació ofensiva d’Henry Ellenson, 20-27.

La defensa de la Penya ha continuat sense ser capaç d’aturar l’atac del Breogán, i el desavantatge ha crescut fins als 12, 22-34. La reacció ha arribat de la mà de Kyle Guy, qui amb 7 punts ha apropat el Joventut, 36-42. Al descans, els verd-i-negres perdien 42-48 amb Ellenson com a màxim anotador amb 11 punts.

La clau era la defensa, i els de Carles Duran ho han entès a la perfecció al tercer quart. Els verd-i-negres només han concedit 5 punts en tot el quart i han capgirat el marcador a base de defensa i gràcies als punts d’Ellenson i Guy sota la direcció de Vives. Al final del període, el Joventut guanyava per deu punts després d’uns minuts molt bons, 63-53.

La Penya ha continuat marcant la diferència en defensa i ha anat ampliant la diferència. A quatre minuts pel final, una recuperació i posterior esmaixada de Parra ha posat el 74-60 que permetia al Joventut entrar al tram final amb el duel controlat. El 85-66 final permet al Joventut sumar el primer triomf de la temporada a l’ACB i pensar ja en el pròxim dimarts on arriba l’estrena a l’Eurocup. A l’Olímpic, i contra el Brescia, els verd-i-negres buscaran començar a Europa amb una victòria.