La Penya recupera una diferència de 15 punts al tercer quart i demà lluitarà pel títol després de superar al BAXI Manresa (89-96)

Nou anys després el Club Joventut Badalona tornarà a jugar la final de la Lliga Catalana. Els de Carles Duran han fet una remuntada espectacular i han passat de perdre de 15, 45-60, a endur-se el partit amb claredat al tram final. Amb el triomf, 89-96, el Joventut disputarà demà la gran final contra el guanyador del Barça-Girona (21h).

La Penya no ha sortit bé al partit i ha perdut quatre pilotes a les primeres possessions, fet que ha aprofitat el Manresa per començar dominant, 10-4. Els de Carles Duran s’han refet i han igualat el duel, 10-9, però els manresans han seguit per davant gràcies a l’encert en el triple, 17-13. Al final del quart, una cistella de Pau Ribas ha posat l’empat a 17 al marcador després d’uns bons minuts defensius del Joventut.

El ritme del partit l’ha seguit portant un Manresa que ha arribat a tenir fins a dotze punts d’avantatge al tram final del segon quart, 42-30. Al descans, el Joventut perdia per nou punts, 46-37, després d’una primera part amb moltes imprecisions en atac i sense trobar la intensitat defensiva característica de l’equip.

La Penya no ha sortit bé dels vestidors i ha vist com Manresa agafava quinze punts de marge, 60-45, però un tram final de quart espectacular, liderat per un Kyle Guy inspiradíssim, ha permès el Joventut tancar el període per davant, 69-70. Entre el nord-americà i Tomic en atac, amb Vives a la direcció i una gran defensa, els de Duran han fet una gran remuntada per entrar al període final per davant.

Pau Ribas ha seguit molt endollat i ha marcat la diferència en atac als primers minuts del darrere acte, 75-79. Andrés Feliz ha agafat el relleu anotador de Ribas i als instants finals ha sentenciat el duel amb un 2+1, 84-92. Al final, victòria del Joventut 89-96 i a la final de la Lliga Catalana. El duel pel títol serà demà a les 21h contra el vencedor de l’eliminatòria entre el Bàsquet Girona i el Barça.