La Penya perd 89-93 contra el Bàsquet Girona a l’últim amistós. El pròxim dimarts, semifinals de la Lliga Catalana contra el Bàsquet Manresa

El Club Joventut Badalona ha posat punt final a la pretemporada amb derrota contra el Bàsquet Girona per 89 a 93, en un partit que ha servit com a homenatge per a una de les figures històriques de la Penya, Marcel·lí Maneja.

La Penya ha sortit amb molt encert al partit i un parcial de 8-0 amb triples de Busquets i Guy ha obligat al Girona a aturar el duel. La reacció dels gironins no s’ha fet esperar i han empatat a 10 a 5 minuts per acabar el quart. El Joventut no ha pogut imposar una defensa física i ha vist com els visitants estiraven la diferència fins als 7 punts al final del període, 18-25.

Els de Carles Duran s’han col·locat a cinc punts, 26-31, però l’encert en el triple del Bàsquet Girona ha permès els visitants estirar de nou el seu marge, arribant a la màxima amb el 30-42. La Penya ha reaccionat amb dos triples seguits de Pau Ribas, 36-42, però al descans el desavantatge verd-i-negre ha pujat fins als nou, 38-47.

Un espectacular Kyle Guy, amb 3 triples pràcticament consecutius, ha situat la Penya a només tres punts, 50-53, al començament de la segona part. Al tram final del quart, el Joventut ha vist com tornava a créixer el desavantatge a set punts, 57-64, i al final del tercer acte, el marcador era de 61-66.

Dos triples seguits de Yannick Kraag han situat a la Penya a només un punt, 67-68, i una cistella de Ribas ha culminat la remuntada, 69-68. El duel ha estat molt igualat fins al final. Un triple de Guy (el setè al seu compte particular) ha posat la Penya per davant a menys d’un minut, 85-84, però quatre punts seguits del Girona han donat de nou el lideratge als visitants a 33 segons pel final, 85-88. Als instants finals, la Penya s’ha posat a dos, 87-89, però el Girona no ha fallat des de la personal i ha guanyat el partit, 89-93.

El d’Hospitalet és l’últim test de la pretemporada verd-i-negra. El proper partit serà dimarts 20 a Tarragona a les semifinals de la Lliga Catalana contra el Bàsquet Manresa (18:45h).