La Penya perd el tercer partit (77-83) i el Barça s’avança a les semifinals (2-1). Divendres (21h), quart partit a l’Olímpic

Derrota del Club Joventut Badalona contra el Barça al tercer partit de les semifinals de l’ACB (77-83). Els de Carles Duran han lluitat fins al final però no han pogut endur-se el duel a un Olímpic que a més de 10.000 persones ha empentat l’equip verd-i-negre per tenir opcions de guanyar fins als darrers segons. L’objectiu de la Penya ara és empatar l’eliminatòria el pròxim divendres (21h, Olímpic) per jugar el cinquè i definitiu partit a Barcelona.

El primer quart no ha sigut bo per un Joventut que no ha trobat el ritme que buscava per començar. El Barça ha sortit amb més força, 2-11, i ha mantingut les distàncies gràcies al control del rebot (4 del Joventut, 9 del Barça). Després del primer període, la Penya perdia 14-23.

L’energia amb què han sortit els de Carles Duran al segon acte ha estat molt superior a la dels primers minuts i amb un triple de Vives, la Penya s’ha posat a quatre, 19-23. Una cistella de Ribas, 21-26, ha obligat Jasikevicius a aturar el partit a 8 minuts pel descans, 21-26. La Penya s’ha situat a un punt amb dos tirs lliures de Parra, 29-30, però dos triples del Barça han tornat a ampliar el desavantatge verd-i-negre, 29-36. Al descans, la Penya anava per darrere, 36-46, amb Tomic com a màxim anotador del partit amb 11 punts.

El tercer quart ha tingut un nom per sobre de la resta: Derek Willis. El jugador nord-americà ha anotat 11 punts liderant la reacció verd-i-negra (53-57). I un triple de Bassas per tancar el període ha permès la Penya acabar a 5 punts, 56-61, amb tot l’últim quart per jugar-se.

Ells blaugranes han començat molt fort l’últim quart, 60-70, però la Penya ha retallat diferències amb un triple de Vives i una cistella de Willis, 70-75. Amb el partit molt ajustat, 74-77, un triple de Nick Calathes a menys d’un minut pel final ha acabat amb les opcions de la Penya. Amb el 77-83 final, el Barça recupera el factor pista i es posa 2-1 a les semifinals.

Tomic, amb 21 punts i 7 rebots, ha estat el millor jugador del partit, ben secundat per Willis, amb 17, i Vives, amb 13. Sense gaire temps per descansar, aquest divendres es disputarà el quart partit a l’Olímpic (21h) on la Penya buscarà forçar el cinquè i definitiu partit al Palau Blaugrana.