La Penya empata les semifinals després d’un segon partit espectacular (81-87)

1-1 i a Badalona. La Penya ha guanyat al Palau Blaugrana i ha empatat la sèrie després de fer un segon partit extraordinari. Els de Carles Duran ha jugat un bàsquet d’altíssim nivell i han pogut endur-se el segon punt de Barcelona. Feia 8 anys que la Penya no guanyava al Blaugrana, i amb el triomf d’avui iguala una sèrie que ara viatja a Badalona pel tercer partit (dimecres 21h, Olímpic).

La Penya ha sortit molt concentrada al partit i amb un gran Andrés Feliz ha començat dominant el ritme de joc, 7-10, amb 6 punts del base dominicà. El Barça ha reaccionat amb encert des del triple i s’ha situat per davant, 25-19, però un gran tram final de Pau Ribas ha permès el Joventut acabar el primer període guanyant, 26-27.

Els blaugranes han dominat els primers minuts del segon quart, 35-30, però uns grans minuts de Ferran Bassas (8 punts) han fet que el partit s’igualés de nou a 3 minuts pel descans, 40-40, obligant el Barça a demanar temps mort. Després de 20 minuts molt bons, la Penya ha marxat per davant 40-42.

L’inici del tercer quart ha estat excel·lent per part d’una Penya que amb un Joel Parra espectacular ha arribat a tenir 13 punts d’avantatge a 4 minuts per acabar el quart, 46-59. Els de Carles Duran han seguit jugant un gran bàsquet i amb Tomic liderant l’atac al tram final del període, han aconseguit tancar-lo amb 12 punts de marge, 53-65, després d’haver guanyat de nou el quart.

La màxima verd-i-negra ha arribat amb el 55-70 a l’inici del quart després d’un triple de Ventura i una cistella de Tomic, però el Barça ha reduït diferències a 7 minuts del final, 62-70. 7 punts seguits de Derek Willis han permès al Joventut respirar a 2 minuts per acabar, 71-81, abans que Tomic posés la cirereta a un partit descomunal des del tir lliure, 71-83. Al final el Barça ha pressionat a tota la pista, però la victòria del Joventut no ha perillat en cap moment, i amb el 81-87 final, el Joventut empata la semifinal i es fa amb el factor pista. Dimecres, a les 21h, primer partit a l’Olímpic.

Ante Tomic, amb 24 punts, ha estat el màxim anotador del partit, molt ben acompanyat per Bassas, amb 13, Feliz, amb 12, i Parra amb 10 punts i 21 de valoració. L'única part negativa del partit, la lesió d'Andrés Feliz.