La Penya perd al Palau Blaugrana el primer partit de les semifinals de forma clara, 89-72. Diumenge (12:30h), segon assalt a Barcelona

El Club Joventut Badalona ha perdut de manera clara el primer partit de les semifinals contra el Barça per 89 a 72. Els verd-i-negres han fet una bona primera part (40-31), però l’encert en el triple blaugrana ha estat clau i la Penya no ha tingut cap opció a la segona part de lluitar per la victòria. Diumenge (12:30h), de nou al Blaugrana, segon duel de l’eliminatòria.

El poc encert en el tir ha estat la tònica dominant dels primers minuts de partit. El Barça ha sortit amb una mica més de punteria, 10-4, però la Penya ha reaccionat ràpidament i amb un triple de Pau Ribas i dos tirs lliures de Brandon Paul ha reduït les diferències fins al 12-11 al final del primer quart.

La Penya no s’ha trobat còmode als primers minuts del segon període i el Barça ho ha aprofitat per ampliar el seu marge fins als 8 punts, 23-15. Els blaugranes han continuat amb molt encert en el triple i la Penya ha vist com el desavantatge creixia fins als 11 punts, 31-20. Entre Birgander, Tomic i Ribas han reduït el marge a 6 punts, 33-27, a 3 minuts pel descans, però el Barça ha seguit anotant de 3 (5 triples al quart), i després de 20 minuts de joc, el marcador era de 40-31 favorable als locals.

La segona part ha començat bé pel Joventut amb dos triples de Joel Parra, 42-37, però de nou l’encert en el triple del Barça ha provocat que el desavantatge verd-i-negre pugés fins els 16 punts, 53-37. La Penya ha continuat sense trobar el ritme de joc que li interessava i el desavantatge ha crescut fins als 21 punts al final del tercer quart, 69-48.

A l’últim quart, la Penya no ha pogut baixar en cap moment la diferència dels 15 punts i el Barça s’ha endut el primer punt de la semifinal, 89-72. Aquest diumenge (12:30h), de nou al Palau Blaugrana, tindrà lloc el segon partit de la semifinal on els de Carles Duran buscaran la victòria per portar la sèrie a l’Olímpic amb un 1-1.