Els de Fabián Castilla perden 72 a 65 davant el conjunt gallec tot i lluitar fins el xiulet final contra el líder indiscutible de Primera

Després d’haver certificat de manera matemàtica la setmana passada la presència al partit de promoció a Divisió d’Honor, el Joventut BCR es desplaçava aquest dissabte fins al Ferrol per a disputar l’últim compromís de la Fase d’Ascens. El rival era un Abeconsa Basketmi que, tot i haver aconseguit ja una plaça per a la màxima categoria del bàsquet en cadira de rodes nacional el curs vinent, no faria cap mena de concessió.

I així va ser; perquè als primers compassos del partit es va viure un partit elèctric. Ambdós conjunts van saltar al parquet amb fam de victòria, i amb el clar objectiu d’emportar-se el triomf. Tot i això, l'encert local va fer que el marcador al final del primer temps es decantés cap al costat gallec per 7 punts de diferència (17 - 10).

En el segon parcial, la tònica va ser molt similar. El conjunt verd-i-negre continuava desenvolupant el seu pla ofensiu, amb Fabián Castilla als comandaments i  Alvin Bernal en labors de finalització. Malgrat això, el quadre català va xocar contra una piconadora de nom Karol Szulc. El jugador polonès, que va acabar el partit amb un triple – doble (33 punts, 17 rebots i12 assistències), va convertir-se en un veritable malson pels badalonins. Amb tot, el partit va marxar al descans 38 – 30 favorable a Abeconsa Basketmi Ferrol.

Després de la represa, el Joventut BCR va seguir molt concentrat i lluitant cada situació de partit. Els verd-i-negres continuaven per sota al marcador, però sense deixar que els locals escapessin del matx. Sostinguts per la dupla  Castilla – Bernal, autors de 27 i 20 punts respectivament, la Penya arribaria a l’últim i definitiu parcial onze punts per sota (57 - 46).

A l’últim quart va ser quan vam veure els moments en què el Joventut BCR es va sentir més còmode. Tant va ser així que quan faltaven sis minuts per a la conclusió del matx els verd-i-negres es van col·locar a tan sols tres punts. Tot i això, una última embranzida local va certificar la victòria per als gallecs, per 72 a 65.

Un cop finalitzat el partit, el Joventut BCR està totalment centrat en el vital enfrontament del proper cap de setmana; un duel dels que creen afició, en el que els verd-i-negres es jugaran l’ascens a Divisió d’Honor. El match es disputarà aquest dissabte 28, a partir de les 16:00 a l’Olímpic de Badalona, i es podrà seguir a través de tupuedestv.com i el canal de YouTube de Live Vuvuzela.