Els de Fabián Castilla superen 55 a 46 als culers i lluitaran per pujar a la màxima categoria del basquet en cadira de rodes estatal

Després de la vital victòria aconseguida a la darrera jornada de lliga, davant el BSR Vistazul, el Joventut BCR afrontava un partit a vida o mort davant un rival molt especial. Els verd-i-negres necessitaven guanyar de més de sis punts al UNES FC Barcelona per arrabassar-los la segona posició del Grup d’Ascens; i disputar el partit de promoció a Divisió d’Honor.

Plenament conscients de la transcendència del duel, els verd-i-negres van saltar al parquet amb una actitud immillorable en defensa. Des de la defensa, els de Badalona van contrarestar la major presencia física visitant, i es van emportar el primer parcial per 14 a 7.

Al segon quart, la Penya va seguir desenvolupant el seu pla defensiu a la perfecció. Al mateix temps, l’excel·lent joc col·lectiu ofensiu ofert pels de Badalona va produir avantatges a cistella que es van traduir en punts fàcils. Així doncs, es va arribar al descans amb el Joventut BCR dominant el marcador 31 – 15.

Després de la represa, el Joventut BCR va saltar a la pista erràtic en atac. No obstant això, novament a través de la defensa, els badalonins van mantenir la distància al marcador sempre superior als deu punts. Gràcies a Fabián Castilla, autor d’un doble – doble (26 punts i 11 assistències) i qui una vegada més va fer un recital de bon joc i domini dels temps del partit, el Joventut BCR va tancar el tercer període 24 punts amunt; 45 – 21.

Finalment, els últims deu minuts de l’enfrontament es van convertir en un veritable manual de supervivència per al Joventut BCR. El cansament local després de tot el partit lluitant, i evidentment el gran potencial visitant van fer que la Penya estigués més erràtica. Però lluny de perdre el caràcter, els de Fabián Castilla van saber resistir i emportar-se finalment el partit per nou punts; 55 a 46.

Amb aquest resultat, i a falta d’una jornada per a la conclusió de la Fase d’Ascens, el Joventut BCR és matemàticament segon, i per tant disputarà el partit de promoció a Divisió d’Honor contra la Fundación FDI Las Rozas el proper 28 de maig a l’Olímpic de Badalona.

Abans que tot això arribi, els verd-i-negres encara han de disputar l’últim i definitiu duel de la Fase d’Ascens, i ho faran davant el ja ascendit Abeconsa Basketmi Ferrol. El partit es disputarà el proper 21 de maig, a partir de les 16:30 al Pavelló Ensanche de Ferrol, i es podrà seguir a través de tupuedestv.com i el canal de Youtube de Live Vuvuzela.