Gran victòria del Joventut a la pista de Baskonia (81-89) amb un imperial Tomic. La Penya, cap de sèrie 14 anys després

El Club Joventut Badalona s’ha endut la victòria del Fernando Buesa Arena i acaba la fase regular de l’ACB ocupant el quart lloc després d’haver fet una gran temporada. Els de Carles Duran han guanyat 81-89 fent un extraordinari partit i finalitzen la temporada amb 22 victòries. El rival dels verd-i-negres als quarts de final serà el Lenovo Tenerife, cinquè classificat.

El Baskonia ha sortit amb més energia al partit i amb un parcial de 9-2 en poc més de dos minuts, ha obligat Carles Duran a aturar el partit. La reacció de la Penya no s’ha fet esperar i amb una millora notable en defensa, el Joventut ha fet un parcial de 7-19 per capgirar el marcador al finalitzar el primer quart, 16-21. Willis, amb 6 punts, era el màxim anotador verd-i-negre.

Al segon període el bon joc dels de Duran ha seguit i la diferència ha anat creixent. Un 2+1 de Parra ha situat el 28-37, i la màxma pel Joventut ha pujat fins els 10 punts al descans, 37-47, gràcies a una cistella d’Ante Tomic. El pivot croat, amb 10 punts, ha liderat l’atac d’una Penya que ha fet una excel·lent primera part. Fins a 6 jugadors del Joventut han anotat 6 o més punts als primers 20 minuts, en una mostra del joc coral que ha fet l’equip de Duran.

Baskonia ha entrat millor al tercer període i amb més encert en el triple ha aconseguit situar-se a només dos punts, 53-55, però la Penya no s’ha posat nerviosa i ha continuat portant el ritme del partit. Al final del tercer quart, els de Carles Duran dominaven el duel 55-63.

I com ha passat aquesta temporada en molts partits, quan el duel s’ha posat calent, ha aparegut la parella Ribas-Tomic. Els dos jugadors amb més experiència de l’equip han liderat l’atac de la Penya per segellar un triomf de prestigi contra un Baskonia que arribava al partit en un gran moment de forma. Amb el 81-89 final, el Joventut acaba la fase regular en quarta posició i torna a ser cap de sèrie 14 anys després (últim cop al 2008).

Ante Tomic, amb 24 punts i 34 de valoració, ha tornat a ser el jugador més destacat, ben acompanyat per Pau Ribas, autor de 19 punts.