La Penya tomba al Real Madrid (86-81) a la gran final i torna a ser campiona nou anys després

El Club Joventut Badalona és el nou campió d’Espanya Júnior Masculí després de guanyar al Real Madrid a la final, 86-81. Els de David Jimeno van fer una gran segona part i van remuntar un partit que al descans perdien per 10 punts, 30-40. L’encert en el tir exterior va ser un dels punts clau pel triomf d’un Joventut que va ser millor que el Madrid al tram decisiu, i va certificar una victòria que ja és història del Club.

El títol aconseguit a Huelva és el setè que aconsegueix la Penya a la categoria júnior, i permet els verd-i-negres tornar a guanyar 9 anys després de l’últim campionat.

Conrad Martínez, amb 24 punts i 32 de valoració, i Jordi Rodríguez, amb 23, van ser els màxims anotadors d’una Penya on també va destacar el pivot portuguès Rúben Prey, autor de 19 punts i 11 rebots, i el cadet Dwayne Arístode, amb 13 punts.

El partit contra el Madrid va ser la cirereta del país per un torneig extraordinari del Joventut: 7 partits i 7 victòries. I no només al Campionat d’Espanya, perquè els de David Jimeno venien de derrotar al Barça al Campionat de Catalunya la setmana anterior.

Ple de victòries

El Joventut va començar la competició guanyant els 3 partits de la fase de grups contra el CB Fuenlabrada (69-73), l’Obradoiro Peleteiro (44-73) i el Cajasiete Canarias (88-52), abans de seguir un camí immaculat a les eliminatòries.

A vuitens de final els de David Jimeno van superar clarament l’UCAM Murcia (86-53). Seguidament, als quarts, van derrotar l’Unicaja Andalucía (79-57). I a les semifinals, amb una gran remuntada al tram final, 59-52 al Casademont Zaragoza.