Un gran últim quart liderat per Ribas i Tomic dona el triomf a la Penya (71-83). Espectacular el croat amb 27 punts

Victòria importantíssima del Club Joventut Badalona a la pista de l’UCAM Murcia. Els de Carles Duran han fet un gran partit i s’han endut un triomf fonamental que els permet recuperar la tercera posició de l’ACB a dues jornades per acabar la fase regular. Un gran últim quart liderat per Tomic i Ribas ha estat decisiu perquè el Joventut sumés una victòria de molt caràcter per 71 a 83.

Amb un gran Andrés Feliz, la Penya ha sortit arrencat molt fort amb un 2-10 de sortida on han destacat els 8 punts seguits del base dominicà. L’encert exterior del Joventut ha marcat els primers minuts de joc i els de Carles Duran han anat per davant durant tot el primer quart, 10-15. Al final del primer quart, la Penya seguia dominant 17-23 després de tancar el període amb 4 punts a la darrera jugada.

La Penya ha continuat per davant durant tot el període. Els locals s’han apropat al marcador, 29-32, però un parcial liderat per Guillem Vives i Simon Birgander han posat la màxima verd-i-negra en els 10 punts, 31-41, a 2 minuts pel descans. Un triple de Parra sobre la botzina després d’un gran tap de Birgander ha permès a la Penya marxar 9 amunt al descans, 37-46. Gran primera part de l’equip de Duran, molt concentrat en defensa i amb un 6/12 en triples en atac.

L’inici de la segona part ha portat molts problemes ofensiu per la Penya. Els verd-i-negres no s’han trobat còmodes en cap moment i UCAM ha anat retallant la diferència fins a empatar el duel a 54. Entre Feliz i Ribas han tornat a posar al Joventut per davant, però els murcians han empatat el duel al final del tercer període, 63-63.

Amb el partit molt ajustat, ha aparegut la millor versió de Pau Ribas, qui amb 8 punts consecutius ha donat de nou el lideratge del duel al Joventut, 63-71. La gran defensa de la Penya ha deixat l’UCAM Murcia en 6 minuts sense anotar, i primer amb un gran Ribas, i després amb un Tomic estel·lar, el Joventut ha segellat una victòria clau per seguir entre els millors de l’ACB. Amb 27 punts, la màxima anotació de la temporada, el pivot croat ha sentenciat un triomf de la Penya que finalment ha estat per 71 a 83.

A només dues jornades per acabar la lliga regular (Obradoiro a l’Olímpic, i Baskonia a Vitòria), el Joventut es consolida al TOP4 de l’ACB i lluitarà per tenir factor pista al playoff.