La Penya tanca amb victòria contra l’Slask Wroclaw (97-79) una fase de grups impressionant

El Club Joventut Badalona és el millor equip de l’Eurocup. Amb el triomf contra els polonesos els de Carles Duran tancaran la fase regular amb el millor balanç i podran disputar totes les eliminatòries pel títol a l’Olímpic, una pista on el Joventut comptabilitza per victòries tots els partits que ha disputat aquesta temporada a Europa.

El partit ha començat amb la Penya cometent alguns errors en la presa de decisions, fet que han aprofitat els polonesos per liderar el marcador en els primers minuts de joc, 9-12. La Penya poc a poc han anat agafant ritme en atac i dos triples seguits de Vladimir Brodziansky han empatat el duel a 19, tot i que al final del quart l’Slask Wroclaw seguia per davant, 20-22.

Al segon període el Joventut ha pujat el nivell defensiu i ha capgirat el marcador amb un gran Simon Birgander, autor de 8 punts, 35-29. La màxima verd-i-negra a la primera meitat ha estat de 13 punts al descans, 48-35, amb els interiors com a màxims anotadors (Tomic i Brodziansky 9 punts, Birgander 8 i Willis 7).

La Penya ha seguit a més al tercer acte i ha trencat el partit definitivament. Birgander i Willis han posat l’espectacle amb esmaixades i la diferència ha continuat creixent. Al final del tercer quart, els de Carles Duran guanyaven 72-54 i tenien el partit sota control.

Amb el triomf a la butxaca, el duel ha servit perquè joves com Yannick Kraag i Zsombor Maronka tinguessin minuts i perquè l’afició gaudís de bons moments de joc. Ventura, amb 2 triples, i Parra, han tancat un partit que finalment ha acabat 97-79. Amb aquesta victòria, la Penya és primera del grup A i el millor balanç de tota la competició.

El capità Ventura, amb 16 punts, ha batut el seu rècord de punts a l’Eurocup, i Birgander, amb 27 de valoració, ha establert també la seva millor marca.