La Penya guanya el derbi contra el Barça en una exhibició de bàsquet (83-72)

Davant de 12.166 espectadors el Club Joventut Badalona ha fet un recital i s’ha emportat el derbi contra el Barça per 83 a 72. L’equip de Carles Duran ha fet un partidàs i ha estat superior en tot moment als blaugranes per sumar una victòria de molt prestigi. En un dia on la comunió entre la grada i els jugadors ha estat fantàstica, el Joventut ha aconseguit el triomf número 17 a l’ACB i segueix marcant la diferència al Palau Olímpic per consolidar-se entre els 4 primers.

Gran inici de la Penya, molt intensa i amb un Simon Birgander com a gran dominador de la zona. El suec ha començat el partit amb 10 punts liderant l’atac verd-i-negre, 16-11. El Joventut ha seguit fent un gran bàsquet, molt sòlid en defensa i tenint les coses clares en atac. Al final del primer quart els de Carles Duran dominaven el duel, 20-17, amb un Birgender espectacular amb 10 punts.

Els verd-i-negres han seguit molt més concentrats en el partit i la diferència ha pujat fins els 9 punts amb una nova cistella de Tomic, 26-17. La màxima de la Penya ha estat d’11 punts després d’un triple de Feliz, 32-21, però el Barça ha començat a reduir diferències, 32-25. I aquí ha tornat a aparèixer la versió estel·lar d’Andrés Feliz, qui amb els seus punts, i amb la col·laboració de Birgander, ha seguit augmentat el marge de la Penya. Al descans, recital del Joventut, 50-34, amb Feliz amb 13 punts, i Birgander i Tomic, amb 12.

Feliz ha seguit inspirat al tercer període i la diferència es mantenia als primers minuts, arribant la màxima de 17 punts amb un tir lliure de Pep Busquets, 54-37. Poc a poc el Barça ha anat retallant, però la Penya ha seguit dominant el partit i al final del tercer quart ho feia per 10 punts, 63-53.

En un partit contra el Barça, l’equip més en forma d’Europa, sempre hi haurà petits moments on els blaugranes començaran a fluir. Però quan els de Jasikevicius s’han apropat, 75-66 a 3 minuts per acabar, la Penya ha tingut el cap a lloc i ha sabut tancar el partit. Pau Ribas des de la personal no ha perdonat i ha segellat una victòria on Andrés Feliz i Ante Tomic, amb 21 punts per cap, han estat el màxim anotadors d’un triomf espectacular que permet a la Penya segui al Top4 de l’ACB i agafar molta moral per l’enfrontament del proper dimarts contra l’Slask Wroclaw, on si el Joventut guanya serà primer del grup A de l’Eurocup.