La Penya supera el Gran Canaria (82-75) i segueix entre els 4 primers de l’ACB

Una més a la butxaca. Victòria del Club Joventut Badalona 82 a 75 contra el Gran Canaria després d’un gran partit on l’aparició estel·lar d’Andrés Feliz ha segellat al tram final el triomf del Joventut. En duel que s’ha igualat als instants finals, el dominicà ha estat decisiu amb un triple i una cistella a l’últim minut. Amb aquesta victòria, la Penya ja en porta 15 i es consolida entre els 4 primers de l’ACB.

Els visitants han sortit millor al duel i amb un gran Pustovyi s’han situat 0-7 al marcador, abans que la Penya hagi reaccionat i amb un parcial de 13-2 hagi pogut capgirar el partit, 13-9, a 3 minuts per acabar el quart. Al final del primer període, els de Carles Duran dominaven 20-15 amb una anotació molt repartida.

Als primers instants del segon acte, els canaris han aconseguit posar-se a un punt, 22-21, però de nou la Penya ha pitjat l’accelerador i amb un triple de Brandon Paul ha estirat de nou el marge, 28-23, a 3 minuts pel descans. Un triple de Brodziansky ha posat el 33-25, i tres accions seguides de molt mèrit d’Andrés Feliz (tap, assistència per darrere l’esquena i triple) ha permès la Penya marxar al descans amb un +11, 38-27.

A la segona meitat el ritme de joc i el control ha estat completament verd-i-negre. La Penya ha sortit molt concentrada, intensa en defensa i movent molt bé la pilota, i la diferència ha anat creixent i creixent fins els 18 punts, 59-41, després d’una cistella de Willis, autor de 7 punts en 7 minuts. Després de 3 quarts, el Joventut semblava que tenia el partit sota control, 60-45.

Però res més lluny de la realitat perquè els canaris han començat a retallar les diferències. Dels 15 punts inicials que tenia de marge la Penya, a 6 minuts pel final només era de 5, 62-57, en un moment on Vives ha estat expulsat del partit. En aquell moment Feliz ha passat a dirigir el joc verd-i-negre, i primer entre Ribas i Tomic ha estirat de nou el marge, 71-64. I ja en el moment decisiu, un triple del base dominicà, i una nova cistella han sentenciat el triomf de la Penya, 78-69. Al final, 82-75, nova victòria d’un Joventut que iguala amb el Manresa amb 15 victòries en la lluita per la tercera posició de l’ACB.

Andrés Feliz, amb 15 punts i 16 de valoració, ha estat el jugador més destacat del partit.